Constructeur en Tekenaar Werktuigbouwkunde

Organisatie- en afdelingsomschrijving

De core business van onze opdrachtgever is het moderniseren en controleren van treinen. Deze organisatie heeft ruim 30 vestigingen en 3.000 werknemers over heel Nederland. Het bedrijf heeft de ambitie om uit te groeien tot Europa’s grootste onderhoudsbedrijf op gebied van treinen. Binnen de organisatie werken ze aan de best mogelijke dienstverlening voor hun klanten, omdat bijgedragen wil worden aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. 

Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn. Het belangrijkste doel is het technisch in topconditie houden van ons materieel. Met circa 3.300 medewerkers verspreid over meer dan 30 locaties in Nederland, is de organisatie uitgegroeid tot de partner voor (internationale) vervoerders en eigenaren van rollend materieel. Creativiteit en innovatief vermogen worden gestimuleerd. Innovatie betekent ook investeren in hightech werkplaatsen en de meest moderne outillage. Ze werken daarbij samen met treinfabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten.

Functieomschrijving

In de rol van Constructeur Werktuigbouwkunde ondersteun je Engineers en/of het Ontwerp- en bouwteam in de realisatie van projecten met het uitwerken van technische specificaties voor rollend materieel. Het vakgebied Interieur is opgedeeld in verschillende werkvelden, namelijk: compartimenten, balkons/cabine, (zit)meubilair, vloeren en opschriften. Binnen deze werkvelden werk je aan een of meer projecten in opdracht van de project engineer waarbij je ondersteund wordt door vakgroep collega’s.

Als Constructeur Werktuigbouwkunde Interieur ben je verantwoordelijk voor het inventariseren, modelleren/construeren en tekenen aan de verschillende werkvelden alsmede het invullen/completeren van productstructuren in het PDM informatiesysteem. Tijdens de bouw ondersteun je in de productie waarbij het oplossen of inwerken van bouwproblemen onderdeel kan zijn. Daarbij verwachten wij dat de kandidaat de stap naar Engineer (met méér ontwerp verantwoordelijkheid) kan maken. Je moet veel kunnen schakelen met verschillende stakeholders en de ambitie hebben bij de organisatie in dienst te treden.

Eisen

  • Om succesvol te zijn in deze functie heb je affiniteit met techniek. Daarnaast beschik je over meerdere jaren werkervaring en:
  • Een afgeronde HBO opleiding in de techniek;
  • Kennis van het CAD systeem van Siemens NX alsmede Autocad;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Ervaring met het werken in teamverband;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Een proactieve houding.

Inlichtingen bij

Kom jij het team van Trinamics versterken door jouw expertise in te zetten binnen deze uitdagende functie? Na een periode van detachering, en bij goed functioneren, treed je bij de opdrachtgever in vaste dienst. Bij Trinamics kun je een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten. Ook zijn er leuke extra's, zoals korting op zorgverzekering en aanbrengpremies.

Solliciteren bij

Herken je jezelf in bovenstaande vacature of heb je nog aanvullende vragen? Stuur dan een mail met je CV + motivatiebrief naar t.van.der.linden@trinamics.nl en/of bel naar 010 - 307 27 27 en vraag naar Tom van der Linden.