Nederlands

Kies jouw taal

Veelgestelde Vragen

Wat is phishing en wat moet ik doen?

Phishing is een vorm van online oplichting waarbij criminelen proberen om gevoelige informatie, zoals wachtwoorden, creditcardgegevens en persoonlijke identificatie, te stelen door zich voor te doen als betrouwbare bedrijven.

Let op, deel niet zomaar je persoonlijke gegevens! Bij twijfel contacteer altijd Trinamics via een van de benoemde telefoonnummers of e-mailadressen terug te vinden op onze contact pagina

Hoe kan ik solliciteren op een vacature bij Trinamics?

Bij Trinamics bieden wij je de mogelijkheid eenvoudig en snel te reageren op een interessante vacature, die je op deze website kunt vinden. Dit kan via de pagina Technische Vacatures. Staat er geen passende vacature bij? Dan kun je ook altijd een open sollicitatie sturen naar Trinamics! Mail je CV naar info@trinamics.nl

Wil je liever solliciteren bij het team van Trinamics en aan de slag gaan als bijvoorbeeld Recruitment Consultant of Key Accountmanager? Bekijk dan op deze pagina of we een vacature hebben of stuur je CV naar info@trinamics.nl om een open sollicitatie te doen.

Is een open sollicitatie ook nuttig als ik geen passende vacature zie?

Een open sollicitatie kun je altijd sturen naar Trinamics, ook als er geen passende vacature te vinden is op onze website. Wanneer onze consultants mogelijkheden zien, zal een consultant contact opnemen om een intakegesprek in te plannen. We hebben een groot aanbod aan opdrachtgevers in diverse vakgebieden, waardoor de kans groot is dat wij op basis van jouw open sollicitatie en wensen je een aantal interessante opties kunnen bieden.

Wat biedt en hoe ondersteunt Trinamics bij het recruitment proces?

Kandidaten worden door Trinamics ondersteund bij het vinden van hun droombaan. Ook voeren wij cv-checks uit en bieden we trainingen en sollicitatieadvies aan. Ook kun je bij Trinamics terecht voor ondersteuning bij relocation (het verhuizen van een werknemer en/of zijn familie naar een andere locatie voor werkdoeleinden) en diverse regelingen zoals (werk)visa of 30%-regeling. Klik hier om meer te weten te komen. 

Opdrachtgevers kunnen bij Trinamics terecht voor passende kandidaten, flexibele arbeidsoplossingen en bijbehorend advies.Zoals hierboven aangegeven, verzorgt Trinamics het relocation traject en andere regelingen. Zodat u alleen nog maar de daadwerkelijke solliciatiegesprekken hoeft te voeren. Klik hier voor meer informatie.

Worden mijn (sollicitatie)gegevens bewaard bij Trinamics?

Wanneer je een passende vacature ziet en hier op wilt reageren, vragen wij je een aantal gegevens in te vullen. Deze worden conform de richtlijnen van de nieuwe AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) verwerkt, welke op 25 mei 2018 is ingetreden. Hoe Trinamics precies omgaat met jouw persoonsgegevens, staat verder toegelicht in ons privacy statement. Dit statement wordt tevens doorlopen tijdens jouw sollicitatieproces.

Hoe gaat Trinamics om met mijn privacy?

Om kandidaten en opdrachtgevers goed van dienst te kunnen zijn, maken we gebruik van verschillende soorten gegevens. Hier wordt zorgvuldig mee omgegaan. Wij houden ons aan de wet- en regelgeving omtrent persoonsgegevens. Tevens worden onze medewerkers regelmatig bijgeschoold op het gebied van privacy! Wanneer je meer wil weten over zaken die in ons privacybeleid zijn genoemd of waneer je je wil beroepen op jouw rechten, dan kan je dit duidelijk en transparant terugvinden in het privacy statement.

Kost het geld om je in te schrijven bij Trinamics?

Als werkzoekende kun je je bij Trinamics altijd gratis inschrijven. Wanneer we jouw droombaan hebben gevonden en je start bij een van onze opdrachtgevers, worden er voor jou geen kosten in rekening gebracht. Onze diensten zijn voor jou dus helemaal gratis.

Hoe waarborgt Trinamics een veilige omgeving waarin werknemers zonder angst vermoedens van misstanden kunnen melden?

Trinamics vindt het belangrijk dat werknemers op een veilige manier melding kunnen doen van een vermoeden van een misstand, zonder dat zij bang hoeven te zijn voor negatieve consequenties.

Op basis van de Wet bescherming klokkenluiders heeft Trinamics meldregeling vastgesteld en verstrekt aan de bij Trinamics werkzame personen. Deze procedure stelt werknemers in staat in een vroegtijdig stadium melding te doen en draagt bij aan het adequaat reageren hierop door Trinamics. Trinamics streeft in dat kader naar een open cultuur, waarbij integriteit en het elkaar aanspreken op gedrag gestimuleerd en op prijs gesteld wordt.