Cost Calculator / Kosten Calculator

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Het werk bij de afdeling PACCAR Purchasing vindt plaats in een internationale, uitdagende en inspirerende omgeving. Het op professionele wijze selecteren van toeleveranciers en het beheren van de relaties met onze huidige toeleveranciers is essentieel voor een blijvend succes voor de onderneming. Het inkoopproces is van strategisch belang. Dat blijkt onder meer uit het feit dat 75% van de kosten van een truck wordt ingekocht. Om dit steeds verder te verbeteren naar World Class Level, voeren we onder andere het “Material Cost Excellence” – programma.

Functieomschrijving

Als Cost Calculator binnen Purchasing, ben je de spil in het web van het “Material Cost Excellence”- programma. Je faciliteert benchmark- en teardown processen. Je adviseert de afdeling ten aanzien van targetkostprijzen op componentniveau, je initieert acties om de gestelde kostprijstargets te behalen en je verschaft inzicht in de realisatie door middel van voortgangsrapportages. Daarnaast zorg je voor de calculaties van materialen, gereedschappen en fabricageprocessen met betrekking tot alternatieve productiemethoden, reallocaties en maak/koop studies. Should cost calculaties en Clean sheet calculaties behoren tot je tool kit.


Voor de diverse projecten voer je rentabiliteitsberekeningen uit. Je ondersteunt het proces om goedkeur in de verschillende fases van een project te verkrijgen door helder inzicht te verschaffen in de oorzaak en noodzaak van investeringen en kostprijzen. Je onderhoudt de database met relevante cost drivers waaronder materiaal, lonen, transport, energie en verpakking.


Als Cost Calculator binnen Purchasing, werk je nauw samen met de afdeling Product Ontwikkeling, Product Planning, Cost Estimation en Process Engineering.

Eisen

• Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO/WO-niveau, bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde of Automotive

• Je hebt relevante werkervaring als Cost Calculator of Cost Engineer in een technische omgeving.

• Je hebt bedrijfseconomisch inzicht en –interesse, goed cijfermatig inzicht en hebt affiniteit met financiële cijfers.

• Je bent analytisch sterk, flexibel, zelfstandig, commercieel en proactief. Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Kom jij het team van Trinamics versterken door jouw technische expertise in te zetten bij één van onze opdrachtgevers? Na een periode van detachering en bij goed functioneren treed je bij hen in vaste dienst. Bij Trinamics kun je een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten. Ook zijn er leuke extra's, zoals korting op zorgverzekering en aanbrengpremies.

Inlichtingen bij

Rick Schipperen +31 (0)76-548 73 73Herken je jezelf in bovenstaande vacature of heb je nog aanvullende vragen? Stuur dan een mail met je CV naar r.schipperen@trinamics.nl en/of bel naar 076-5487373 en vraag naar Rick Schipperen.

Solliciteren bij

Rick Schipperen +31 (0)76-548 73 73