Nederlands

Kies jouw taal

contract tekenen trinamics

Het sollicitatieproces

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je solliciteert bij een technisch detacheringsbureau als Trinamics, gaat dat anders in zijn werk dan wanneer je direct bij een werkgever solliciteert. Op deze pagina leggen we het sollicitatieproces aan je uit. 

Wil je meer informatie?
230907trinamicsmanouk 49838

Manouk Beekwilder

Sales and account manager

Solliciteren bij Trinamics

Trinamics draait al 15 jaar mee in de technische branche. Door deze jaren heen hebben we een groot netwerk met goede relaties kunnen uitbouwen waar jij gebruik van kunt maken. We staan nauw in contact met verschillende opdrachtgevers en houden de lijntjes graag kort. Daardoor hebben wij een goed beeld van de cultuur binnen de organisatie en zijn wij altijd op de hoogte wat er intern speelt. Via de vacaturebank van Trinamics kun je middels het uploaden van je CV en het achterlaten van je persoonsgegevens solliciteren op elke gewenste functie.

Een match?

Wanneer de consultant een match ziet tussen jouw CV en de opdrachtgever, is het mogelijk dat er contact met je wordt opgenomen voor verdere toelichting op jouw opleiding en werkervaring. Daarna wordt er een intakegesprek gepland met jou en de betreffende consultant. Dit gesprek staat in het teken van wederzijdse kennismaking. Jouw wensen en voorkeuren worden besproken en er wordt dieper ingegaan op de functie en het type organisatie. Dit gesprek kan via Skype plaatsvinden, maar ook op het fysieke kantoor van Trinamics. 

Het kan zijn dat de consultant geen directe match ziet. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan het feit dat je niet voldoende werkervaring hebt of dat je niet in het bezit bent van de juiste diploma’s en/of certificaten. Het is mogelijk dat de consultant wel een andere vacature in beheer heeft waar jouw CV beter op aansluit, uiteraard wordt deze dan met je besproken. Wanneer dat niet het geval is, bewaren we jouw gegevens met jouw toestemming in onze database. Wanneer we in de toekomst een vacature beschikbaar hebben die beter aansluit op jouw profiel, nemen onze consultants contact met je op.

Voorstellen bij de opdrachtgever

Wanneer het intakegesprek succesvol is verlopen, zal de consultant (met jouw goedkeuring) jouw profiel voorleggen aan de betreffende opdrachtgever. Ook is het mogelijk dat je een aantal testen moet maken, afhankelijk van de zwaarte van de functie. 

Op sollicitatiegesprek

Een eerste gesprek bij de opdrachtgever vindt plaats wanneer zij ook zelf een match zien tussen jouw profiel en de eigen organisatie. Dit gesprek, dat je vaak hebt met een HR-manager of iemand die eindverantwoordelijk is voor het team waar je in komt te werken, kun je vergelijken met een normaal sollicitatiegesprek. Voor expats geldt dat dit via Skype wordt gedaan, zodat zij niet voor één gesprek naar Nederland hoeven te komen.

De consultant waar je voorafgaand contact mee hebt gehad, is jouw contactpersoon in dit gehele proces. Hij/zij verzorgt de gehele communicatie tussen de opdrachtgever en jouw sollicitatietraject. Denk hierbij aan het voorzien van alle informatie over de organisatie en wat de feedback van de opdrachtgever is omtrent je introductiegesprek. De consultant zal jou vertellen of je op eventuele tweede gesprek mag, direct bent aangenomen of dat je bent afgewezen voor de functie. Wanneer je tussentijds vragen hebt, staan onze consultants graag voor je klaar. 

You got the job!

Wanneer je bent aangenomen feliciteren wij jou van harte en gaan we aan de slag met jouw contract. De eerste arbeidsovereenkomst die je voorgelegd krijgt, komt vanuit Trinamics in de vorm van detachering. Op de pagina Detachering leggen we je uit hoe dat werkt. Daarna nodigen we je uit op ons kantoor om je contract te komen ondertekenen. Wanneer je niet woonachtig bent in Nederland, bedenken we een passende oplossing. 

Voor expats buiten Europa hebben we een relocation traject opgesteld. We brengen je in contact met het Holland Expat Center, waar je wordt ondersteund met het regelen formaliteiten als een BSN-nummer, omzetten van je rijbewijs, huisvestiging, verzekeringen etc. Vanuit Trinamics regelen we de 30%-regeling met betrekking tot belastingvoordeel en verzorgen we je visum aanvraag.

Eenmaal aan het werk blijven we betrokken, onder andere door het aanbieden van opleidingen en ontwikkeltrajecten via de Trinamics Academy. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met je persoonlijke consultant.