Nederlands

Kies jouw taal

software techniek

Software test engineer vacatures

Ben jij op zoek naar een baan als software test engineer? Dan ben je bij Trinamics aan het juiste adres! Bij ons vind je verschillende vacatures voor een functie als software test engineer. Als software test engineer test je ontwikkelde software en applicaties op de juiste werking, zodat geautomatiseerde processen vlekkeloos verlopen. Een essentiële functie die bij veel verschillende bedrijven te vinden is!

Bekijk hier onze software test engineer vacatures

Een greep uit onze software test engineer vacatures

Sr Software Engineer

Installatietechniek Senior Noord-Brabant

Wij ontwikkelen assembleren en installeren complete interne transportsystemen. Daarnaast leveren wij onze logistieke oplossingen wereldwijd aan de glastuinbouw en AGF Sector. Onze machines die bekend staan om hun kwaliteit zijn voorzien van de nieuwste technieken en zijn veel gevraagd in de markt. Voor onze Engineering afdeling zijn wij op zoek naar een Senior Software Engineer Als Software Engineer ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig ontwerpen en ontwikkelen van software voor besturing van installaties. Je werkt gedetailleerd projecten uit en bepaald waar nodig inkoopdelen. Je onderhoud contact met je projectleider en voert testen zelfstandig uit voor oplevering. Binnen de afdeling is door groei van het bedrijf deze positie vrijgekomen om het team van Engineers te versterken.

System Engineer Racks & Cabinets

High tech industrie Medior Overijssel 5100,- / 6100,-

We currently are looking for a experienced System Engineer / Electrical Designer - Racks & Cabinets!  As a System Engineer specialized in Racks & Cabinets, y ou actively contribute to the overall design of the (sub)system within project teams. Within these teams, your role involves conceptualizing, formulating requirements, and validating systems.

Software Test Engineer binnen een hightech omgeving

Software Medior Noord-Brabant

Haal jij energie uit het verder optimaliseren van ontwikkelde code en heb jij kwaliteit hoog in het vaandel? Dan is dit mogelijk de uitgelezen rol voor jou.

Java Software Design Engineer (High-tech industry)

Software Senior Utrecht

Do you enjoy working within a high-tech organization and do you want to impact the future with your knowledge of controller software? Read on!   The organization where the vacancy exists is a professional organization with an informal work environment, specialized in the development and manufacturing of high-tech equipment and machinery.

Automation Software Engineer

High tech industrie Medior Noord-Brabant

Currently we are looking for a Automation Software Engineer! Do you have at least 2 years of experience as PLC Software Engineer and are you familiar with software development for complex machines?

Op deze pagina vind je meer informatie over software test engineer vacatures. Wat doet een software test engineer precies, in welke branches vind je een software testing engineer en wat zijn het salaris en de arbeidsvoorwaarden van een software test (automation) engineer. Wil je liever direct een kijkje nemen in de verschillende vacatures die online staan? Bekijk het actuele aanbod hierboven.

Wat doet een software test engineer?

Een software test engineer, of software testing engineer, is in essentie de controlerende factor in een bedrijf als het om software gaat, de kwaliteitscontroleur. Als er nieuwe ICT-programma’s of andere software wordt ontwikkeld, is de software test engineer degene die test of de oplossing doet wat hij moet doen. Dat houdt in dat de werking wordt getest, maar bijvoorbeeld ook de veiligheid van het programma. De taak van een software test engineer is cruciaal, want zij geven de garantie dat het product dat geleverd wordt werkbaar en van hoge kwaliteit is. Dat is bijvoorbeeld software die essentieel is voor de werking van een product of mechanisme dat het bedrijf waarvoor je werkt levert. Een aantal voorbeelden van werkzaamheden van een software test engineer zijn:

 • Handmatig testen en geautomatiseerde testen voorbereiden en analyseren
 • Scripts schrijven en toepassen voor geautomatiseerde testen
 • Samenwerken met andere teams ter productverbetering, zoals software developers
 • Analyses maken van testen en resultaten
 • Oplossingsgericht handelen en aanbevelingen doen
 • Systemen en applicaties monitoren
 • (Project)planning en strategie uitwerken en toelichten
 • Rapportages maken en rapporteren aan verschillende personen

Waar werkt een software test engineer?

Welke software een test engineer precies test en waar dit voor gebruikt wordt, hangt natuurlijk af van de branche en het bedrijf waar je werkt. Kort gezegd: een software test engineer werkt overal waar software een rol speelt bij het produceren van een product of dienst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de luchtvaartindustrie, waar je kunt werken in het ‘test team’ dat verantwoordelijk is voor het opsporen van defecten in een vroeg stadium van de productie van onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de juiste werking van de ‘black box’ en andere essentiële onderdelen. Of je komt te werken in een (high)tech industrie, bijvoorbeeld bij een semiconductor fabrikant. waar je samen met je collega’s werkt aan kritieke onderdelen in het proces van fabricage.

Een andere optie is om als embedded software (test) engineer aan de slag te gaan, bijvoorbeeld in de automotive industrie. Je gaat aan de slag met de nieuwste ontwikkelingen in de automotive wereld en bent onder andere bezig met de software die helpt bij de realisatie van het ontwerp van de auto en testen met het oog op betrouwbaarheid.

Het gemiddelde salaris van een software test engineer

Wat je gemiddelde salaris is als software test engineer, ligt uiteraard aan verschillende factoren. Wat is je opleidings- en functieniveau, in welk bedrijf en welke branche werk je, hoeveel jaar ervaring heb je en wat zijn de verantwoordelijkheden binnen je functie? Het speelt allemaal mee in je salaris en de arbeidsvoorwaarden. 

Verschillende functies software test engineer

Er zijn veel verschillende gradaties in de functie van software test engineer. Veel van deze functies worden beschreven door het International Software Testing Qualifications Board (ISTQB). Dit is een internationale organisatie die voorziet in certificering van software test personeel op allerlei vlakken. Enkele functies die zij aanduiden op het gebied van software testing zijn:

 • Certified Tester
 • Agile (Technical) Tester
 • Test Manager
 • (Technical) Test Analyse
 • Operational & Strategic Test Management 

Daarnaast zijn er nog veel verschillende specialisaties die je als software test engineer kunt bereiken. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • AI Tester 
 • Automotive Software Tester
 • Game Testing
 • Mobiel Application Testing
 • Security Tester
 • Usability Testing

Als je jouw carrière als software test engineer net start, begin je uiteraard als Junior Software Tester. Na enkele jaren ervaring op te hebben gedaan en het volgen van enkele cursussen of opleidingen, kun je doorgroeien tot Senior Software Test Engineer. Het gemiddelde salaris van een Junior Software Test Engineer ligt tussen de €2.500 en €3.000 per maand, terwijl een Senior Software Test Engineer kan oplopen tot wel €6.000 of zelfs €7.000 per maand.

Software test enginer vacatures bij Trinamics

In de vacaturebank van Trinamics zitten altijd verschillende software test engineer vacatures, voor alle verschillende functieniveaus. De functies zijn veelzijdig en daardoor is er voor ieder geïnteresseerde engineer een juiste functie te vinden. Bij Trinamics helpen we je natuurlijk graag om de juiste vacature te vinden voor jou. De functie die het beste bij jou past. Heb je interesse in een carrière als software test engineer en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op of kijk in onze vacaturebank voor de software test engineer vacatures om alvast inspiratie op te doen!

Meer informatie aanvragen