Nederlands

Kies jouw taal

hightech

Robotics Engineer vacatures

Ben jij een Mechanical of Mechatronic engineer met een passie voor robots en robottoepassingen? Dan is een functie als Robotics Engineer, oftewel robotingenieur, iets voor jou. Bij deze functie houd je je dagelijks bezig met het ontwerpen en testen van verschillende soorten robots, met werkzaamheden op zowel software als hardware gebied. Maar wat houdt Robotics engineering nu precies in? Wat zijn de vaardigheden die je moet bezitten en in welke branches kun je allemaal komen te werken? En niet geheel onbelangrijk: wat verdien je in de robotic engineering sector? Dat leggen we je op deze pagina uit!

Wil je liever direct solliciteren op een van de Robotics engineering vacatures? Bekijk hieronder een greep uit de vacatures die je bij Trinamics kunt vinden!

Bekijk hier onze Robotics engineer vacatures

Een greep uit onze Robotics engineer vacatures

Robotics Engineer

High tech industrie Junior Noord-Brabant

Ben jij een gepassioneerde Electrical Robotics Engineer die graag werkt aan innovatieve projecten in de spannende wereld van robotica? Zoek je een kans om je vaardigheden te ontwikkelen binnen een dynamische omgeving en een bedrijf dat voorop loopt in technologische ontwikkelingen? Dan hebben wij de perfecte mogelijkheid voor jou! Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf gevestigd in het bruisende Eindhoven, gespecialiseerd in de ontwikkeling van robots voor diverse toepassingen. Onze focus ligt op het bouwen van state-of-the-art robots, waarbij de aansturing een cruciale rol speelt. Wij bieden een dynamische en inspirerende werkomgeving waarin jouw creativiteit en innovatieve ideeën worden gewaardeerd.

Robotics Control Engineer

High tech industrie Medior Noord-Brabant 3500,- / 4500,-

Are you a visionary engineer with a passion for crafting innovative solutions that blend mechanics, electronics, and software into seamless systems? Do you thrive on turning complex concepts into tangible, high-tech products that push the boundaries of technology? If so, we have an exciting opportunity for you!

Mechatronic Design Engineer Mobile Robotics

High tech industrie Medior Noord-Brabant 3400,- / 5000,-

If you are a Mechatronic Engineer, you will have the opportunity to apply your advanced knowledge of engineering fundamentals to contribute to engineering and design. Your primary focus will be on supporting the development of Autonomous Mobile Robots (AMRs).

Embedded Software Engineer Robotics – Delft

Software Junior Zuid-Holland

Embedded Software Engineer Robotics -  Our client is an international company with an experienced team which is responsible for developing a new robot. The robot will be a Remote Operating Vehicle which is used for the marine industry. The robot will be an Underwater Robot.

Wat doet een Robotics Engineer?

Een Robotic engineer is dagelijks bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en testen van robots en toepassingen voor robots. Hoewel het werkveld van mechanical engineering robotics heel specifiek is, heb je uiteraard veel verschillende toepassingen. Zo kun je in essentie al onderscheid maken tussen robotics engineers die zich specifiek bezighouden met de softwarematige kant van het werk (robotic software engineer), of zelfs focussen op een specifieke codetaal. Daarnaast kun je bij robotics mechanical engineering ook de hardwarematige kant op en bezig zijn met de integratie van robots in verschillende productieprocessen. Je wordt in staat geacht om complexe systemen te kunnen bouwen en bedienen.

Automation & Robotics Engineering

Een voorbeeld van een toepassing in Robotics engineering is ‘Automation & Robotics Engineering’. In dit specifieke werkveld werk je met machines en robots die processen automatiseren. Denk hierbij aan:

  • Het automatiseren van productieprocessen in de industrie
  • De transmissie en service van elektrische signalen
  • Het ontwerpen van apparatuur voor bio-medische wetenschap, maritieme toepassing en meer

Als Automation & Robotics Engineer ben je werkzaam met robots die werken voor een betere wereld. De robots worden ingezet voor de verminderde inzet van de mens in zowel fabrieken als in kantoren en thuis.

Waar werkt een Robotics Engineer?

Binnen de robotica zijn er veel verschillende toepassingen. Het merendeel van de Robotics engineers werkt in de (high)tech industrie, maar ook hierbij is de toepassing van robotica natuurlijk heel verschillend. Denk hierbij aan robots die productieprocessen automatiseren, robots die op moeilijke plekken worden ingezet zoals onder water (maritieme sector) of in de lucht en ruimte, de automotive industrie, de medische wereld en ga zo maar door. In het algemeen kun je zeggen dat robotics engineers werken in werkvelden waar robots worden gebruikt voor werk dat te gevaarlijk, te repeterend of op een andere manier moeilijk te doen is voor mensen. Een aantal specifieke werkvelden waaraan je kunt denken zijn:

  • Electrical engineering robotics
  • Robotics simulation engineer
  • Computer engineering robotics
  • Control system engineering robotics

Wat verdient een Robotics Engineer?

Robotics engineering is een zeer specifiek werkveld waarbij opleidingsniveau, ervaring en specifieke kwaliteiten een belangrijke rol spelen. Het Robotics engineer salaris ligt daarom over het algemeen erg hoog, of je nu een junior Robotics engineer of een senior Robotics engineer bent. Start je net in het werkveld, dan verdien je rond de €3.200, maar naarmate het werk specifieker wordt en je meer ervaring krijgt, gaat het salaris al snel omhoog tot wel €6.500 bruto per maand. Daarnaast heb je over het algemeen zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden in dit werkveld.

Deze Robotics Engineers gingen je voor

Bij Trinamics hebben al veel Robotics engineers hun volgende uitdaging gevonden. Wij zorgen altijd voor de perfecte match tussen kandidaat en werkgever. Daar willen we je natuurlijk alles over vertellen, maar dat laten we graag doen door jouw toekomstige collega’s. Ben je benieuwd naar hun verhalen over de ervaring met Trinamics en hoe ze hun huidige werk vinden? Daar lees je alles over bij onze referenties!

Aan de slag als Robotics Engineer!

Wil jij aan de slag als Robotics Engineer? Dan ben je bij Trinamics aan het juiste adres, want hier vind je verschillende Robotics Engineer vacatures. Wij vinden het belangrijk om jou beter te leren kennen, zodat we zeker weten dat jouw volgende uitdaging de juiste is. Wil je een keer kennis komen maken met onze consultants? Neem dan contact met ons op via onderstaande link, mail naar info@trinamics.nl of bel ons via +31 076 548 7373. Wie weet mogen we jou binnenkort feliciteren met een nieuwe baan!

Meer informatie aanvragen