Production Engineer machines en methodes

Junior Noord-Holland Machinebouw en Constructie

Afgelopen jaren is er bij onze opdrachtgever sterk geïnvesteerd in een compleet nieuwe bedrijfshal en een geheel nieuw en geautomatiseerd machinepark. Binnen de afdeling Projecten & Engineering verzorg jij als Production Engineer de technische voorbereiding van de productie voor nieuwe projecten en optimaliseer je lopende revisies door het implementeren van nieuwe technieken en werkmethoden. Hierbij verzorg jij het ontwerp en de vastlegging van de werkprocessen in werkbeschrijvingen.

Direct solliciteren

Wat verwachten we van jou?

  • Technische opleiding (minimaal MBO4 niveau) en een HBO werk- en denkniveau. Minimaal twee jaar werkervaring in een vergelijkbare serieproductie omgeving.Je hebt relevante werkervaring in werkvoorbereiding, gewerkt met logistieke (ERP) systemen en ervaring met het lezen van 2D en 3D tekeningen. Je bent gedreven, toont initiatief, bent assertief en pakt nieuwe zaken snel en gemakkelijk op. Je kunt goed samenwerken met collega's uit alle disciplines, bent klantgericht en je staat je mannetje tegenover senior technici die door jouw werkinstructies in praktijk dienen te brengen. Je bent creatief in zoeken naar technische oplossingen en hebt conceptueel denkvermogen.

Wat kun jij verwachten?

  • Kom jij het team van Trinamics versterken door jouw expertise in te zetten binnen deze uitdagende functie? Na een periode van detachering, en bij goed functioneren, treed je bij de opdrachtgever in vaste dienst. Bij Trinamics kun je een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten. Ook zijn er leuke extra's, zoals korting op zorgverzekering en aanbrengpremies.

Meer informatie

In de rol van production engineer ben je verantwoordelijk voor het inrichten van de productieprocessen voor de moderniseringsprojecten. In het ontwerptraject spar je met engineers over de bouwbaarheid van het productontwerp. Vervolgens bouw je in een team met collega production engineers de werkvoorbereiding en procesinrichting op voor de productiewerkzaamheden. Dit houdt o.a. in: 

  • Schrijven van de elektrische en mechanische werkinstructies in overleg met productiemedewerkers en engineers. 
  • Opbouwen van de productiestuklijsten in het ERP-systeem.
  • Afstemmen van de uitvoering van de werkzaamheden met de productieleider en -medewerkers. 
  • Zorgen voor de juiste inrichting van de 4M'en (Mens Machine Materiaal en Methode). 
  • Zorg voor de technische ondersteuning en aansturing van de Pre Try Out en de Try Out. 
  • Zijn van aanspreekpunt in de serieproductie voor alle technische vragen van productiemedewerkers. 
  • Verwerken van wijzigingen die voortkomen uit PTO (Pre Try Out) en TO (Try Out) in de werkvoorbereiding. 
  • Maken van afspraken met de productiemedewerkers en afstemmen met de werkvoorbereiding met een klankbordgroep bestaande uit productiemedewerkers, afdeling veiligheid en Engineering.

Of bespreek het met

Tom Helpt je graag verder!
Tom van der Linden
Contact opnemen

Of solliciteer direct

Stuur je sollicitatie

Production Engineer machines en methodes

Process / Production Engineer

Junior Noord-Holland Machinebouw en Constructie
Terug naar overzicht