NL
NL

Process / Production Engineer

Machinebouw en Constructie Medior Noord-Holland

Bij onze opdrachtgever kom je te werken op de afdeling Projecten & Engineering. Deze afdeling is onderdeel van het bedrijfsonderdeel Revisie Loopwerken. De afdeling is met +/- 20 mensen verantwoordelijk voor het voorbereiden van lange termijn groot onderhoud aan draai- en wielstellen en pakt dit projectmatig aan. De technisch specialisten voeren technische onderzoeken uit en zijn verantwoordelijk voor het definiëren van de inhoudelijke kant van de onderhoudswerkzaamheden. De projectleiders zorgen met hun projectteam dat alle randvoorwaarden ingevuld worden zodat de werkzaamheden degelijk en soepel uitgevoerd kunnen worden in het productieproces.

Zo’n 1200 draaistellen en 3400 wielstellen worden jaarlijks door ons in behandeling genomen. Als flexibele ketenpartner zorgen wij voor een optimale beschikbaarheid tegen marktconforme condities.

Direct solliciteren

Wat verwachten we van jou?

 • HBO diploma Werktuigbouwkunde of proces techniek met kennis van werktuigbouwkundige productie processen.
 • Tenminste 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring met CAD (pre)
 • Ervaring met voertuigdynamica (pre)
 • Ervaring met Lean Six Sigma (pre)
 • Ervaring met projectmatig werken (pre)
 • VCA (of bereid deze in 3 maanden te halen)
 • Oplossingsgericht
 • Overtuigingskracht
 • Goed kunnen samenwerken met en motiveren van collega’s
 • Eigen werk goed kunnen plannen
 • Doorzettingsvermogen

Wat kun jij verwachten?

 • Kom jij het team van Trinamics versterken door jouw expertise in te zetten binnen deze uitdagende functie? Na een periode van detachering, en bij goed functioneren, treed je bij de opdrachtgever in vaste dienst. Bij Trinamics kun je een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten. Ook zijn er leuke extra's, zoals korting op zorgverzekering en aanbrengpremies.

Meer informatie

Afgelopen jaar is er geïnvesteerd in een compleet nieuwe bedrijfshal en een geheel nieuw en geautomatiseerd machinepark. Binnen de afdeling Projecten & Engineering verzorg jij als Process Engineer de technische voorbereiding van de productie voor nieuwe projecten en optimaliseer je lopende revisies door het implementeren van nieuwe technieken en werkmethoden. Hierbij verzorg jij het ontwerp en de vastlegging van de werkprocessen in werkbeschrijvingen. 

Volgens de Lean methodiek wordt er gewerkt met de Andon procedure. Wanneer er een probleem optreedt tijdens de productie wordt het Andon team bij elkaar geroepen om zowel een korte termijn als een lange termijn oplossing tot stand te brengen. Jij als Process Engineer hebt een coördinerende rol over dit team bestaand uit  verschillende specialisten.

Gezien de recente ingebruikname van het machinepark, zal het reageren op productieverstoringen een significant onderdeel uitmaken van de functie. De uitdaging hierbij is om deze verstoringen te identificeren en structureel te reduceren. De complexiteit wordt veroorzaakt door de diversiteit van machines en IT interfaces met het MES-systeem. Als jij zowel de het productieproces, de aansturende IT systemen en de invloed van de monteurs weet te begrijpen dan kan jij het verschil maken. 

Samen met productie het productieproces optimaliseren. Het borgen en verder verbeteren van werkmethoden doorlooptijden en productiviteit. Door bijvoorbeeld het trainen van de praktijkbegeleiders, het finetunen van de werkplekinrichting en de gebruikte tooling en het structureel oplossen van problemen. Uiteraard wordt dit alles vastgelegd in de werkinstructies.

Communicatie:
Je hebt een intensief contact met de productie en productie groepsleiders, Engineers RLW, Support, kwaliteit en de projectleiders. Je hebt een coördinerende rol in het oplossen van verstoringen en daarbij hoort een motiverende en duidelijke communicatie naar de teamleden.

bespreek het met

Remco Helpt je graag verder!
Remco Droog
Contact opnemen

Of solliciteer direct

Dit formulier wordt beschermd middels reCAPTCHA de Google Privacy Statement en voorwaarden zijn hierbij van toepassing.
CV is succesvol toegevoegd
* Verplichte velden
Stuur je sollicitatie

Process / Production Engineer

Service technicus / Witgoed monteur

Machinebouw en Constructie Medior Noord-Holland

Electrical Design Engineer (Altium/ ISO26262)

Machinebouw en Constructie Medior Noord-Holland
Terug naar overzicht