NL
NL

Lucht- en ruimtevaart vacatures

De geavanceerde technologie in de lucht- en ruimtevaart biedt mooie kansen. Zeker voor gespecialiseerde technici. Heb je een opleiding op het gebied van luchtvaarttechniek, aerospace of aviation? Dan hebben wij de mooiste banen voor jou.

Jouw carrière in de lucht- en ruimtevaarttechniek

Wij helpen je om het beste uit jezelf te halen. In een persoonlijk gesprek leren we je graag kennen en praten we over jouw wensen, ambities en talenten. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat jij op de juiste plek terecht komt. Bekijk onze vacaturepagina om te zien welke lucht- en ruimtevaart vacatures wij voor jou beschikbaar hebben. 

 

De branche

De lucht- en ruimtevaartsector in Nederland bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Luchtvaartmaatschappijen en luchtverkeersleiding;
  • Arospace-industrie;
  • Toeleveranciers;
  • Motorenbouwers; 
  • De militaire- en politie luchtvaart.

De bindende factor van deze sector is de kennisinfrastructuur die bestaat uit talloze engineers, de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek in Delft en het NLR. Onder invloed van economische, technologische en politieke veranderingen ontwikkelt de lucht- en ruimtevaart industrie zich snel. Door innovatie op het gebied van digitalisering worden veranderingen binnen deze branche aangedreven. De lucht- en ruimtevaart is een grote industrie, letterlijk en figuurlijk! Aerodynamica, satellieten, vliegtuigen en raketten: hier zou jij allemaal aan mee kunnen werken.

Ben jij geïnteresseerd in de studie van luchtstromen en het ontwerp van bijvoorbeeld vliegtuigvleugels? Dit komt ruim aan bod in de aerodynamica. Maar ook de gewenste positie van een ruimtevoertuig voor deze luchtstromen en de aandrijvingstechniek erachter zijn van groot belang.

Type functies

Met een Bachelor of WO opleiding Lucht- en Ruimtevaarttechniek of Aerospace Engineering kun je bijvoorbeeld als technisch ingenieur/adviseur, besturingstechnicus of commercieel ingenieur aan de slag.

Om succesvol te zijn binnen de branche, dien je een aantal competenties te bezitten. Denk bijvoorbeeld aan zeer nauwkeurig te werk kunnen gaan en het bezitten van analytische en numerieke vaardigheden.

In deze mooie branche kun jij verantwoordelijk zijn voor verschillende soorten werkzaamheden. Wanneer je werkzaam bent als Aerospace Ingenieur kun je denken aan het ontwikkelen en produceren van apparaten voor de ruimtevaart, het nadenken over geschikte software die gegevens uit de ruimte kan lezen en het opstellen van een testplan of de apparatuur voldoet aan de gestelde eisen. Als besturingstechnicus werk je tevens aan het ontwerpen van software of verricht je elektromechanisch onderhoud aan besturingselementen van machines.

Binnen deze verschillende takken van de  lucht- en ruimtevaart is dus een breed scala aan functies. Zo kun je snel aan de slag in het vakgebied waar jouw passie ligt.

Vereiste kennis

Wij hebben altijd diverse mogelijkheden voor starters, maar ook voor senior professionals. Van een technische HBO functie als technicus tot een WO functie in een management rol.  

(Embedded) Software System Control Engineer / Machine Configuration Facility Engineer

Noord-Brabant Lucht- en ruimtevaart

Do you find great joy in software development, which is then used to enhance / improve further software development of your colleagues, and are you familiar with...

Solliciteer nu

Technical Engineer binnen de Aviation Branche

Medior Zuid-Holland Lucht- en ruimtevaart

Bij onze opdrachtgever is de Technical Engineer de persoon die, in samenwerking met de tekenaar, de projecten voor een systeem ontwikkelt tot een tekenpakket.De...

Solliciteer nu
Bekijk alle Lucht- en ruimtevaart vacatures

Het is een kleine stap voor de mens..

..maar een grote kans voor jou als Lucht- en Ruimtevaart professional. Meteen aan de slag bij een van onze toonaangevende opdrachtgevers?

Anne Helpt je graag verder!
Anne Zijlmans
Contact opnemen