Nederlands

Kies jouw taal

hightech

Cleanroom medewerker

Ben jij op zoek naar een baan als Cleanroom medewerker? Bij Trinamics.nl vind je de vacature die bij jou past! Wij zijn namelijk regelmatig op zoek naar Cleanroom medewerkers. Maar waar moet je precies aan denken als we het hebben over een Cleanroom medewerker? Welke werkzaamheden voer je uit, in welke branche ben je werkzaam en wat zijn de arbeidsvoorwaarden die over het algemeen gelden voor deze functie? Op deze pagina duiken we daar dieper op in en geven we je antwoord op deze vragen. Wil je liever direct solliciteren of de verschillende Cleanroom medewerker vacatures bekijken? Check dan hieronder de vacatures.

Bekijk hier onze cleanroom medewerker vacatures

Een greep uit onze Cleanroom medewerker vacatures

Logistiek medewerker in High-Tech

High tech industrie Medior Noord-Brabant

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan in de logistiek en heb jij affiniteit met High-Tech? Dan is dit jouw nieuwe job!

Assemblage medewerker (NL-talige automonteurs of vliegtuigmonteurs)

Machinebouw Junior Noord-Brabant

Onze klant is een Nederlands hightech bedrijf en de belangrijkste leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder steppers en scanners, die worden gebruikt bij het maken van chips. Klanten zijn veelal chipproducenten. Wil jij binnen deze hightech organisatie  de machines klaarmaken, af sluiten en klaar maken voor transport? Heb jij ervaring met demontage en een MBO niveau 4 diploma in de werktuigbouw- of automobieltechniek? En is een momentsleutel je niet vreemd? Wellicht zijn wij op zoek naar jou!

Logistics/Warehouse Employee

High tech industrie Junior Noord-Brabant 3000,- / 3900,-

The Field Service Supply & Upgrades department of our client is in charge of handling the intake, inspection, cleaning, and delivery of products, along with any associated activities related to field operations.

Logistiek Medewerker Cleanroom, 5-Ploegendienst

Logistiek / Supply Chain Junior Noord-Brabant 3000,- / 3900,-

Ben jij klaar om deel uit te maken van een wereldwijd gerenommeerde high-tech organisatie in het hart van Eindhoven? Wij zijn op zoek naar een toegewijde Logistiek Medewerker om ons dynamische team te versterken en onze cleanroom-operaties naar nieuwe hoogten te brengen. Als jij een nauwkeurige, georganiseerde en zeer gemotiveerde medewerker bent met een passie voor logistiek en een toewijding aan uitmuntendheid, horen we graag van jou!

Cleanroom Medewerker

High tech industrie Medior Noord-Brabant

Als Cleanroom Medewerker ben je medeverantwoordelijk voor het reinigen, assembleren en verpakken van diverse onderdelen voor onze klanten waarbij je werkt met sterke magneten. Hiervoor ben je in staat tekeningen te lezen en zelfstandig producten te kunnen samenstellen en testen. Kwaliteit en nauwkeurigheid is in dit werk natuurlijk van het grootste belang. Na iedere stap voer je dan ook controles uit en bij afwijkingen overleg je meteen met collega's

Wat doet een Cleanroom medewerker?

Een Cleanroom medewerker: de naam zegt al wat het inhoudt. Je bent namelijk werkzaam in een cleanroom: een geïsoleerde en gecontroleerde (werk)ruimte die geheel ‘zuiver’ is. In deze steriele ruimte vindt een productieproces of onderzoek plaats waar eventuele besmetting of vervuiling van de ruimte het proces ernstig kan verstoren. In het Nederlands wordt dit ook wel een ‘schone kamer’ genoemd. In een cleanroom is een steriele en schone werkomgeving dus vereist, omdat gewerkt wordt met materialen of machines die gevoelig zijn voor elementen van buitenaf.

Verschillende soorten Cleanroom medewerker vacatures

Cleanrooms bestaan er in verschillende soorten en maten. In de (high)tech industrie moet je denken aan de productie van halfgeleiders die in cleanrooms gebeurt, maar ook in de farmaceutische industrie is een steriele werkruimte natuurlijk van groot belang. In beide gevallen ziet een cleanroom, en dus de werkzaamheden in deze cleanroom, er anders uit. Je kunt bij de werkzaamheden van een Cleanroom medewerker bijvoorbeeld denken aan:

  • Onderhoud: verantwoordelijk voor de hygiëne en steriliteit van de cleanroom
  • Assemblage of productie: het assembleren of produceren van producten in een cleanroom
  • Kwaliteitscontrole: Controles uitvoeren op de strenge eisen waar een cleanroom aan moet voldoen.

Een Cleanroom medewerker is soms een breed begrip waar verschillende functies onder kunnen hangen. Denk aan een Cleanroom Monteur, een Cleanroom Logistiek Medewerker en een Cleanroom Assemblagemedewerker. Een ‘medewerker’ duidt op een functie waarin een (of een combinatie) van deze werkzaamheden in het takenpakket valt. Het assembleren van producten, het correct aflezen van tekeningen, het uitvoeren van controles: het zijn allemaal taken die een Cleanroom medewerker over het algemeen uitvoert.

Het werken in een cleanroom gaat gepaard met het dragen van speciale, beschermende kleding. Dit alles is om te voorkomen dat de cleanroom vervuild of besmet raakt. Cleanroom medewerkers dragen daarom vaak witte pakken en gezichtsbedekking om te voorkomen dat ze ongewenste zaken van buitenaf meenemen naar de cleanroom.

In welke branches is een Cleanroom medewerker actief?

Een Cleanroom medewerker vind je uiteraard in de branches waar het werken in een steriele ruimte vereist is, vanwege de aard van het product. Dit varieert van de farmaceutische industrie en (high)tech industrie waar bijvoorbeeld halfgeleiders gefabriceerd worden, tot de biotechnologie en de lucht- en ruimtevaart. In al deze branches is een cleanroom noodzakelijk, om verschillende redenen. In alle gevallen is een betere controle op het productieproces de basis. In een cleanroom weet je zeker dat dit proces niet wordt verstoord door een contaminatie. Denk hierbij aan fijn stof, organismes of chemische lucht.

Gemiddelde salaris van een Cleanroom medewerker

Zoals bij veel functies het geval is, hangen de arbeidsvoorwaarden van een Cleanroom medewerker (waaronder het salaris) af van de specifieke functie, het aantal jaar ervaring dat je hebt, de specifieke industrie waarin je werkt en de locatie van je werk. In de basis is een functie als Cleanroom medewerker echter een goede baan met gunstige arbeidsvoorwaarden en een goed salaris. Je moet hierbij denken aan een gemiddeld salaris van ongeveer €2.500 tot €4.000 per maand. Naast de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden (bijv. pensioen) is het bij sommige bedrijven die Cleanroom medewerkers in dienst hebben gewoon om medische voordelen en veiligheidstrainingen aan te bieden aan hun personeel. Het salaris is tevens afhankelijk van het ploegensysteem waarin gewerkt wordt. Zo zijn de meeste functie in een twee- of vijfploegen systeem. Als je in deze roosters werkt, ontvang je een flinke toeslag op je salaris.

Cleanroom medewerker vacatures bij Trinamics

Het werken in een cleanroom is specifiek en uitdagend werk. Is jouw interesse in dit werkveld gewekt en ben jij op zoek naar die nieuwe uitdaging? Dan ben jij misschien wel de juiste persoon voor de invulling van een van onze vacatures voor Cleanroom medewerker. Bij Trinamics vind je regelmatig Cleanroom medewerker vacatures voor verschillende bedrijven. Wil je eerst wat meer weten over de vacatures of liever eerst even overleggen met een persoonlijke consultant van Trinamics? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Meer informatie aanvragen