Nederlands

Kies jouw taal

Het perfecte antwoord op de vraag: Waarom ben je geïnteresseerd in deze baan?

Een vraag die vaak gesteld wordt tijdens sollicitatiegesprekken, is: "Waarom ben je geïnteresseerd in deze baan?" Het is een lastige vraag die niet onderschat moet worden. Een antwoord als "Het is een geweldig bedrijf" zal niet indruk maken op werkgevers. Zij stellen deze vraag om te testen of je oprecht geïnteresseerd bent en of je bereid bent je in te zetten. Dit is de perfecte kans om jezelf te onderscheiden van andere kandidaten. Hier zijn enkele tips om een overtuigend antwoord te formuleren:

adult beard blur 927022
  1. Maak een lijst

Het is handig om een ​​lijst te maken met belangrijke items voor je nieuwe baan, zoals: afwisseling van het soort werk, salarissen, specifieke arbeidsvoorwaarden, vrijdagmiddagborrel, teambuilding. Deze lijst helpt je om sterke antwoorden te bedenken en inzicht te krijgen in je persoonlijke verwachtingen

 

  1. Ken het bedrijf

Dit is het moment om je enthousiasme voor de functie te tonen. En natuurlijk om te laten zien wat je van het bedrijf weet. Bij het voorbereiden van je sollicitatie is het belangrijk je te verdiepen in de organisatie. Onderzoek de geschiedenis, missie en visie. Check social media of kijk hoe de organisatie in het nieuws was. Welke functie komt overeen met je lijstje uit stap 1. Bedenk wat je aantrekt en waarom. Misschien kent iemand in je omgeving de werkgever. Vraag hen naar hun ervaring!

 

  1. Motivatie

Probeer een goed beeld te krijgen van je persoonlijke motivatie. Waardoor gaat je bloed sneller stromen, waar krijg je echt energie van? Laat zien hoe dit overeenkomt met de positie. Verbind je persoonlijke drijfveren met de visie, missie, dienstverlening en cultuur van de organisatie. Door over je passie te praten, maak je zeker een goede indruk op je gesprekspartner.

 

  1. Link tussen jouw ervaring en de functie

Overtuig je gesprekspartner ervan hoe je ervaring en vaardigheden in het bedrijf passen. Geef aan wat je tot nu toe hebt gedaan en wat overeenkomt met de functie waarop je solliciteert. Focus dus op relevante kennis en ervaring. Wat maakt jou geschikt voor deze job?

 

  1. Zorg dat je ambities passen bij de missie

Denk goed na over hoe je je toekomst voor ogen hebt. Kan het bedrijf waarvoor je solliciteert je doelen bereiken? Hoe stel je het je voor? Beschrijf wat je zou willen bereiken en waarom een ​​carrièremogelijkheid binnen de organisatie goed bij je past. Werkgevers horen graag dat hun missie aansluit bij uw persoonlijke ambities.

Nu je weet waarom je die baan wilt, is het tijd om te knallen. Doe je best om je voor te bereiden op het sollicitatiegesprek. je kunt het!

Overig nieuws

gesprek in de techniek branche
Sollicitatietips

6 tips voor je CV en sollicitatiebrief als starter

topmonteurs banner[1](2)
Sollicitatietips

5 elementen die jouw werktevredenheid beïnvloeden

240212trinamicsnick 104894
Nieuws

Nick's nieuwe avontuur bij Trinamics