Nederlands

Kies jouw taal

Vrijheid geeft vleugels!

Kleinschalig, maar vol ambitie. Jong en strijdlustig, de mooiste opdrachten binnenslepen. De vestigingsmanagers van Trinamics zetten hun tanden erin. ‘We gaan graag de concurrentie met de grote jongens aan’, zegt het viertal onbevreesd. ‘Laat maar komen.’ 

‘Wist je dat Brazilianen gek zijn op onze Hollandse kaas? En wel op een heel specifiek kaasje? Daar zijn heuse fan-communities door ontstaan’, lacht Anton Hooijmans (34). De vestigingsmanager van regio Nijmegen begeleidt buitenlandse kandidaten richting werk. Maar ook housing, taalcursussen en desnoods een school voor de kinderen helpt hij faciliteren. ‘Maar we halen niet alleen Brazilianen naar Nederland hoor, ook mensen uit Turkije en Singapore hebben via ons werk gevonden.’

 

Over de grens

Trinamics, een detacheringsbureau voor de technische branche, richt zich op (middel) grote organisaties uit Midden- en Zuid-Nederland op basis van no cure no pay. Het koppelt bedrijven aan talent. Recruiten doet het ook internationaal. Vandaar dat er regelmatig over de grenzen wordt gekeken. Trinamics werd opgericht in 2005, heeft 31 medewerkers en vestigingen in Eindhoven, Breda, Rotterdam en sinds dit jaar ook Nijmegen. De onderneming groeit hard. ‘Dit succes is te danken aan de kleinschaligheid, met veel vrijheid voor ons als vestigingsmanagers vanuit de directie. Hierdoor kan een ieder zijn talent optimaal benutten’, zegt Paul Duquesnoy (33) van vestiging Eindhoven. ‘Door de juiste kanalen aan te boren en wervingstactieken kunnen we de vacatures invullen waar andere bureaus vaak afhaken.’ Dit bedrijf weet namelijk niet alleen kleinere regionale bedrijven, maar ook de grotere jongens als ASML, Daf Trucks en Siemens te bedienen. De vakgebieden bestrijken onder meer de automotive, (hightech) industrie en machinebouw. Binnen de logistiek zijn bij Trinamics eveneens specialisten aan het werk.

Uitblinken

Over talenten gesproken. Waar hebben we het over? ‘Nou, Paul heeft bijvoorbeeld een hele brede kennis’, reageert Anton. ‘Hij schakelt met gemak van hightech machinebouw naar installatietechniek.’ Remco Droog (30) van vestiging Breda vindt op zijn beurt dat Anton een echt mensen-mens is, tevens sterk in het aanbrengen van structuur en een kei als het om software gaat. Niet gek, Anton groeide op met een vader die een computerbedrijf had. Maar ook Mathieu van Lieshout (40) van vestiging Rotterdam en Remco blinken op hun manier uit. ‘Mathieu komt uit het externe bedrijfsleven en neemt veel nieuwe werkervaring mee’, zegt Remco. ‘Hij bewaakt ook de groepscohesie.’ Tenslotte vertelt Mathieu over Remco dat die als langstzittende bij Trinamics over veel kennis bezit, snel schakelt en intern een uitstekende verbinder is.’ Ja hallo, met zoveel skills in huis móet je wel succes oogsten.

Warme haven

Toch vallen er volgens de managers altijd verbeterslagen te maken. Nóg meer structuur en specialismen. Nóg meer inzetten op social media. En nóg meer internationaal werven. Trots zijn ze op het feit dat alle consultants op de verschillende afdelingen zich min of meer ook adviseur voelen. ‘Dat komt omdat ze bij Trinamics voor meer dan de volle 360 graden meedraaien’, zegt Remco. ‘De kennis en betrokkenheid is groot, zelfs ook als het om hr-kwesties gaat.’ Uitdagingen genoeg dus. Waarvan interne capaciteit er een van is. ‘Net zoals onze klanten moeilijk aan goed personeel kunnen komen, geldt dat voor ons wat medewerkers betreft’, legt Remco uit. ‘Het is een kwestie van balans tussen groei, capaciteit en kwaliteit. Bovendien is het belangrijk dat je ook kaas (daar is ie weer!) hebt gegeten van techniek.’ Mathieu haakt in: ‘Medewerkers met ervaring, opgedaan bij een uitzendorganisatie, kunnen juist de stap maken bij Trinamics naar meer diepgang en specialisatie. Dit in plaats van met cv’s schuiven en minder inhoudelijk op de technische kennis werven.’ Trinamics doet er veel aan om haar mensen een warme haven te bieden binnen de Trinamics familie. Onlangs werd er nog een voetbaltoernooi voor alle medewerkers georganiseerd en met de aankomende feestdagen in zicht verheugen ze zich op de kerstborrel.

Hard op weg

De vier zijn helemaal op hun plek. Gaan elke dag met een brede smile naar hun werk. ‘Mensen zien groeien binnen het bedrijf is geweldig’, zegt Paul. ‘Dat ik daaraan kan bijdragen door het bieden van de juiste supervisie, geeft me veel voldoening.’ Remco vult aan: ‘Resultaten behalen, dat is waar ik het voor doe. Zorgen dat de klant krijgt waar hij om vraagt en dat onze consultants zich blijven verbeteren. Als traditionele club de concurrentie met de grote jongens in de regio aangaan omdat we topmensen leveren.’ Ook Mathieu voelt zich bij Trinamics thuis: ‘Waardering wordt hier hardop uitgesproken. Nieuwe, frisse ideeën worden niet van tafel geveegd, maar opgepakt en verder uitgewerkt naar concrete plannen.’ Ook Anton hoeft er niet lang over na te denken: ‘Ik geniet van alle diepgang op technisch gebied en ben met mensen bezig. Ik help niet alleen een organisatie aan de juiste persoon, maar ook de juiste persoon aan de juiste organisatie.’ Trinamics is in korte tijd van twee naar vier vestigingen gegaan. Dat belooft wat. Gezond groeien is haar ambitie. En het moet gezegd: deze jongens (Remco Droog, Paul Duquesnoy, Anton Hooijmans en Mathieu van Lieshout) zijn hard op weg.

Overig nieuws

Sollicitatietips

De 10 meest gestelde sollicitatievragen

Sollicitatietips

Zo weet je of het tijd is voor een andere baan

Nieuws

Margo viert haar 12,5-jarig jubileum