NL
NL
Sollicitatietips
Terug naar overzicht

Zo vind je als starter die ene leuke baan deel 2

Afgestudeerd en helemaal klaar voor je eerste baan? Let's go! Maar hoe vind je die ene leuke baan nu eigenlijk? Wij geven je tips hoe je als starter aan je eerste baan komt.

Niet voor elke werkgever weegt het gebrek aan ervaring even zwaar mee. Er zijn een hoop werkgevers die juist heel graag met starters werken. Je wordt gezien als flexibel en leergierig, maar vooral als plooibaar. Dit betekent dat je bereid bent (mee) te veranderen en daar ook toe in staat bent.

 1. Kies voor een stage of traineeship
  Wil je je kansen verspreiden? Ga dan voor de optie van een stage of traineeship. Voor de werkgever is dit een risicoloze periode om te zien wat jouw kwaliteiten zijn. Maak wel goede afspraken over de daadwerkelijk periode en een eventuele vergoeding. Bespreek ook wat de vervolgprocedure is wanneer het van beide kanten een match blijkt te zijn.

 2. Zet je CV op verschillende jobboards
  Op jobboards als Indeed, Technicus, Werk.nl Monsterboard, Nationale Vacaturebank en VDAB (voor België) heb je de mogelijkheid om je CV (anoniem) te plaatsen. Recruiters maken dagelijks gebruik van deze jobboards om geschikte kandidaten te vinden. Je CV kan dus zomaar op één dag door meerdere bedrijven en bureaus worden bekeken.

 3. Schrijf je in voor vacature alerts
  Veel jobsites of websites van bedrijven hebben de optie om je in te schrijven voor een vacature alert. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures en kun je snel reageren. Ook op de homepage van Trinamics kun je je via de pop-up inschrijven voor deze alerts. 

 4. Maak een sollicitatievideo
  Afhankelijk van het type bedrijf, kun je kiezen voor een creatieve manier van solliciteren. Een sollicitatievideo is een goede manier om jezelf te onderscheiden van andere sollicitanten. Geef in deze video een korte pitch over jouw eigenschappen, wat voor functie je zoekt en waarom je solliciteert op de functie. Zorg ervoor dat het duidelijk wordt wat jouw toegevoegde waarde is voor de organisatie en waarom jij geschikt bent voor de functie.

 5. Online en offline media
  Je kunt je zoektocht naar een nieuwe baan natuurlijk beginnen via verschillende online kanalen, maar vergeet ook zeker offline media niet. Denk bijvoorbeeld aan vakbladen, kranten en tijdschriften. Bedrijven plaatsen daar niet alleen vacatures, maar vaak ook advertenties over hun dienstverlening. Zo leer je nieuwe bedrijven kennen die misschien wel heel goed bij jouw interesses passen. Spreekt de advertentie je aan? Neem dan zeker een kijkje op de website van het bedrijf. Wanneer je geen (passende) vacatures ziet staan, kun je alsnog een open sollicitatie sturen.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact op met een van onze vestigingen. Onze consultants staan je graag te woord!

Overig nieuws

Trinamics | Nieuwe baan in coronacrisis

Een nieuwe baan tijdens de coronacrisis

Nieuws

Starten met je nieuwe baan tijdens deze bijzondere periode, dat gaat natuurlijk...

Dit artikel lezen
Trinamics | Jaarlijks Trinamics uitje

Out of office

Nieuws

Vrijdag 17 januari 2020 vindt ons jaarlijkse Trinamics uitje plaats. Hierdoor...

Dit artikel lezen
Trinamics | The Trinamics Soccer Event

The Trinamics Sporting Event Was a Success!

Events

Last Saturday, August 17 2019, the first outdoor soccer tournament of Trinamics...

Dit artikel lezen
Trinamics | 10 meest voorkomende sollicitatievragen

De 10 meest gestelde sollicitatievragen

Sollicitatietips

Yes, je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! En nu? Goede...

Dit artikel lezen