Nederlands

Kies jouw taal

Het afgelopen jaar bij Trinamics volgens Axel

Een nieuwe baan is altijd wennen. Maar na je eerste maand ineens volledig vanuit huis werken vanwege corona, dat is toch even anders. Hoe wen je aan deze verandering? En wat zijn de voor- en nadelen ervan? Axel is vandaag precies 1 jaar in dienst bij Trinamics en vertelt in dit blog hoe hij het afgelopen jaar bij Trinamics heeft ervaren.

Half februari 2020 ben ik begonnen bij Trinamics. Vol enthousiasme en goede moed begon ik op kantoor aan mijn nieuwe baan. In maart kwam het nieuws dat er ook coronagevallen in Nederland waren vastgesteld en werd thuiswerken sterk geadviseerd. De eerste vier weken heb ik dus kennis kunnen maken met mijn collega’s op verschillende vestigingen en daarna werden de face to face contacten beperkt en werd het meeste digitaal.

Hoe heb je de omschakeling ervaren toen je begon met thuiswerken?
Ik ben blij dat ik de eerste 4 weken nog fulltime op kantoor heb kunnen werken zodat ik iedereen in Eindhoven toch al aardig heb leren kennen. Daarnaast zijn alle collega´s ontzettend behulpzaam en heb ik me vanaf dag één erg welkom gevoeld. Bovendien blijft iedereen met de welbekende Teams meetings toch met elkaar in contact en heb ik ook met collega´s van buiten Eindhoven een leuke band opgebouwd. Wat natuurlijk wel jammer is, is dat ik minder extern bij onze opdrachtgevers heb kunnen zitten.

Ik kijk er naar uit om weer naar klanten toe te gaan, wat toch je week nét wat afwisselender maakt. Maar ik probeer niet teveel te klagen. Er zijn beroepsgroepen die het veel zwaarder hebben. Ik heb enorm veel plezier bij Trinamics! Inmiddels heb ik aardig wat successen weten te boeken en aardig wat technici aan uitdagende jobs geholpen, iets dat mij het meeste voldoening geeft!

Wat zijn voor jou de voor- en nadelen van thuiswerken?
Ik zie wel een aantal voordelen aan thuiswerken. Ik werk `netto´ meer uren, sta minder in de file, en kan me thuis best goed focussen. Daarnaast heb ik door die hele crisis wel meer van mijn pasgeboren dochtertje mee kunnen krijgen, die tijd kan me niet meer afgepakt worden! Grootste nadeel is natuurlijk wel de dynamiek met collega´s. Als je bij elkaar zit, vul je elkaar toch veel sneller aan en leer je sneller over andermans werkwijze.

Welke les heb je gehaald uit het afgelopen jaar?
Ik heb geleerd dat thuiswerken prima kan, zolang je het contact met collega´s, kandidaten en klanten blijft opzoeken. Daar krijg ik immers de meeste energie van. En dat ik ontzettend blij en dankbaar ben dan ik heel af en toe nog naar kantoor kan, conform de regels natuurlijk. Zo heb ik het gevoel dat ik nog bij de club hoor.  

Hoe heb je de situatie het afgelopen jaar al met al ervaren?
Ik ben van nature iemand die vrij relaxt is ingesteld en zaken probeert te relativeren. Zoals ik al eerder aangaf, zijn er mensen die het écht zwaar hebben gehad (en nu nog) en dan zijn mijn kleine irritaties als minder sociaal contact, geen voetbal en sportschool, niet zo heel erg. Daarnaast is het voor mij (durf het bijna niet te zeggen) een mooi jaar geweest, met de geboorte van mijn dochter en een toffe nieuwe baan waar ik me lekker in voel.

Overig nieuws

Nieuws

Vrijheid geeft vleugels!

Sollicitatietips

Zo vind je als starter die ene leuke baan deel 2

Sollicitatietips

6 factoren voor jouw baantevredenheid