NL
NL
Sollicitatietips
Terug naar overzicht

5 CV tips anno 2020

Je curriculum vitae is je visitekaartje, dat hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar welke punten moéten er echt in? En waar wordt opgelet? Je leest het hier!

Je CV is een levend document dat in de loop der tijd en per vacature kan veranderen. Vaak wordt eerst je CV gelezen en daarna pas je sollicitatiebrief. Vandaar dat het belangrijk is dat je direct de aandacht van de lezer weet te trekken. Zo krijgt je potentiele werkgever in één oogopslag alle relevante informatie te zien.

Jouw profielschets
Een veel gemaakte fout bij het opstellen een CV is het puur opsommen van jouw studie- en werkervaring. Een CV is meer dan alleen een lap tekst! Verwerk naast je ervaring ook jouw personal brand. Wie ben je? Wat maakt jou uniek? Stel jezelf voor in een aantal regels en plaats dit boven aan je CV. Zo heeft de lezer direct een duidelijk beeld wie jij als person bent, voordat je doorgaat met het benoemen van je hard skills. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Waar ben ik goed in?
  • Wat zijn mijn ambities?
  • Wat zoek ik in een nieuwe functie?
  • Wat maakt mij nou echt ‘mij’?

Promoties vermelden
Vergeet vooral niet om je promoties te vermelden. Wellicht heb je meer verantwoordelijkheid gekregen binnen je hiudige functie of misschien ben je doorgegroeid naar een andere rol/afdeling.Wanneer je dit op je CV vermeldt, maak je duidelijk dat je jezelf goed hebt weten te ontwikkelen en dat dit werd beloond.

Nog niet zoveel werkervaring? Noem projecten!
Wanneer je net afgestudeerd bent en op zoek bent naar jouw eerste droombaan, is het natuurlijk niet mogelijk om je CV geheel te vullen werkervaring. Beschrijf dan welke schoolprojecten je hebt gedaan en benoem welke minor je hebt gevolgd. Zo diep je je CV meer uit. Dit geldt overigens ook voor nevenactiviteiten en commissies enzovoorts. Deze opsommingen kun je vervolgens koppelen aan de onderbouwing van jouw vaardigheden.

Laat je CV aansluiten op de vacature
Het klinkt vanzelfsprekend, want wie laat zijn CV nu niet aansluiten op de functie? Toch gebruiken veel sollicitanten één standaard versie. Niets mis mee, maar maatwerk is altijd beter. Ook voor HR-managers is het van belang om te zien dat je geen standaard CV naar nog 100 andere organisaties stuurt, maar bewust de keus maakt om bij hen te solliciteren. Ook wek je de indruk dat je écht aandacht aan je sollicitatie hebt besteed. Bekijk dus per vacature welke informatie over jou waardevol en relevant is om te verwerken in je CV. Met behulp van de vacaturetekst en de corporate website kun je een goed beeld krijgen van wat de werkgever vraagt.

Maak je CV scanbaar
Trinamics en veel andere detacheringsbureaus gebruiken zoekmachines en systemen om cv’s te zoeken/scannen. Gebruik daarom zoveel mogelijk relevante keywords in je cv. Op die manier is jouw cv beter vindbaar in grote databases. Maar welke woorden kies je dan om te zorgen dat jouw CV naar voren komt wanneer er gezocht wordt op een specifiek profiel? Kijk naar de omschrijving van de functietitel/werkzaamheden en de opgenoemde vereisten in vacatures die je aanspreken. Je kunt bijvoorbeeld vermelden dat je kennis hebt van bepaalde (computer)programma’s en talen, maar ook specifieke systemen kun je duidelijk vermelden. 

Heb je nog vragen over welke punten er in je CV moeten? Onze consultants staan je graag te woord. Neem dan contact op met een van onze vestigingen. Onze consultants staan je graag te woord!

Overig nieuws

Trinamics | Starten met nieuwe baan in corona

Het afgelopen jaar bij Trinamics volgens Axel

Nieuws

Een nieuwe baan is altijd wennen. Maar na je eerste maand ineens volledig...

Dit artikel lezen
Trinamics | Nieuwe collega Marlous

Een nieuwe collega!

Nieuws

Omdat Trinamics blijft groeien, groeit natuurlijk ook het aantal medewerkers...

Dit artikel lezen
Trinamics | Jaarlijks Trinamics uitje

Out of office

Nieuws

Vrijdag 17 januari 2020 vindt ons jaarlijkse Trinamics uitje plaats. Hierdoor...

Dit artikel lezen