NL
NL
Sollicitatietips
Terug naar overzicht

6 factoren voor jouw baantevredenheid

De meeste Nederlanders zijn tevreden over hun baan. Maar welke factoren bepalen eigenlijk deze mate van tevredenheid? Je leest ze hier!

Ben jij tevreden met je baan? Heb jij plezier in je werk? Zit je op de juiste plek? Deze 6 factoren hebben invloed op jouw baantevredenheid!

   1. De sfeer in het team en op kantoor
    Omdat je je collega’s vaak ziet en spreekt, is een fijne sfeer en goede relatie van grote invloed op de baantevredenheid.

   2. Werk-privé balans
    Een juiste balans zorgt ervoor dat je je motivatie vasthoudt en dat je productief kunt blijven. Wanneer je de grens tussen werk en privé goed voor jezelf kunt aangeven, loop je minder kans op stress!

   3. Salaris en arbeidsvoorwaarden
    Hoewel de hoogte van het salaris een belangrijke factor is, spelen secundaire arbeidsvoorwaarden ook een grote rol.

   4. Variërende werkzaamheden
    Wanneer je werkzaamheden afwisselend en uitdagend zijn, zorgt dit voor uitdaging. De kans op verveling slaat eerder toe wanneer de werkzaamheden eentonig worden en niet uitdagend zijn. Een bore-out ligt dan vaak op de loer!

   5. Ontwikkelingsmogelijkheden
    Zelfontplooiing staat boven aan de piramide van de behoeften van de mens. We vinden het belangrijk om te kunnen groeien en onszelf te ontwikkelen.

   6. Flexibel werken en autonomie
    Een gevoel van vrijheid en zelf beslissingen kunnen nemen, willen we allemaal. Je krijgt zo het gevoel dat je wordt vertrouwd en dat je controle hebt over je eigen werkzaamheden.

Kun jij deze 6 factoren voor jouw baan niet afvinken? Dan is het misschien tijd dat je een baan gaat overwegen waarbij dat wel het geval is. Wij leiden je door het doolhof van technische vacatures, opzoek naar jouw droombaan. Omdat het bij een toonaangevend bedrijf is, omdat de nieuwe functie de eigen invloed vergroot of omdat het inhoudelijk beter aansluit op jouw wensen. Neem snel contact met ons op!

Overig nieuws

Trinamics | Margo viert haar jubileum

Margo viert haar 12,5-jarig jubileum

Nieuws

Margo van Balen, onze rots in de branding sinds 2008, viert haar 12,5-jarig...

Dit artikel lezen
Trinamics | Nieuwe collega Marlous

Een nieuwe collega!

Omdat Trinamics blijft groeien, groeit natuurlijk ook het aantal medewerkers...

Dit artikel lezen
Trinamics | Nieuwe baan in coronacrisis

Een nieuwe baan tijdens de coronacrisis

Nieuws

Starten met je nieuwe baan tijdens deze bijzondere periode, dat gaat natuurlijk...

Dit artikel lezen