Product Engineer / Proces Engineer

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Onze klant is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productverbetering, assemblage en onderhoud van hoogwaardige functionele modules en subsystemen binnen o.a. de halfgeleiderindustrie, luchtvaartindustrie en medische sector. De afdeling bestaat uit een team van hoogopgeleide en ervaren specialisten die verantwoordelijk zijn voor de technologische innovatie binnen de organisatie. De afdeling is belast met het productierijp maken en begeleiden van nieuwe producten voor fabricage. Ter versterking van het team zijn wij op zoek naar kandidaten die zich op dit vlak verder willen ontwikkelen in de functie van NPI Product Engineer. 

Functieomschrijving

Als Product Engineer ben je verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding en de  begeleiding met name op technisch vlak in NPI-trajecten van complexe en vernieuwende producten vanaf het moment van de ontvangst van de totale product documentatie van de klant tot het moment dat het product in productie wordt genomen. De focus is op producten die behoorlijk afwijkend zijn van de reguliere/standaaard producten. Het betreft een zelfstandige functie in een vaak projectmatige omgeving waarin je met name intern actief bent in een technische omgeving. Je fungeert als een representatieve en enthousiaste aanjager vanuit de afdeling naar andere interne partijen en de klant. Je adviseert en ondersteunt de intern betrokken afdelingen alsmede klanten en leveranciers om een goede introductie te realiseren. Je werkt nauw samen met alle afdelingen die betrokken zijn bij NPI-trajecten, zowel op technisch als op logistiek vlak.  

Eisen

  • Opleiding op HBO/WO niveau in een technische richting, bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Natuurkunde of Elektronica.
  • Termen als 6 sigma, FMEA, Lean Manufacturing zijn je niet onbekend.
  • Ervaring opgedaan in projecten (liefst multidisciplinair).
  • Je bent in staat om de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied te vertalen naar het bedrijf
  • Je goed verplaatsen in andere vakgebieden als productie en logistiek.
  • Je bent niet schuw voor de werkvloer en bent in staat om goed communiceren met alle lagen binnen het bedrijf en ook met externe partijen.
  • Je hebt een grote mate van drive, zelfstandigheid, eigen initiatief.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling (Duits/Engels).
  • Je bent enthousiast en bevlogen in jouw vakgebied. 

Aanbod

Aan de juiste kandidaat wordt een uitdagende en afwisselende functie geboden binnen een professionele, hoogwaardig technische omgeving. Een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vanzelfsprekend. Na een detacheringperiode en bij goed functioneren treed je in vast dienstverband bij de opdrachtgever.

Inlichtingen bij

Zie je jezelf terug in deze functie of heb je nog vragen?

Stuur dan je CV naar p.claassen@trinamics.nl of bel naar 040 – 401 52 00 en vraag naar Philippe Claassen.

Solliciteren bij

Philippe Claassen

003140 401 52 00

p.claassen@trinamics.nl