Projectmedewerker Documentatie / Technical Author

Organisatie- en afdelingsomschrijving

De gereedschap-tekenkamer (GTK) ontwikkelt en construeert speciale gereedschappen en transportmiddelen die nodig zijn om producten te kunnen produceren, monteren en verplaatsen om de productie op een veilige en kosteneffectieve wijze te laten verlopen. De GTK verwerkt jaarlijks meer dan 500 opdrachten, waarvan de omvang per opdracht varieert tussen enkele uren en meerdere maanden. De GTK kent 4 kerngebieden, samenstellingsgereedschappen, persgereedschappen, verspanende bewerkingen en interne transportmiddelen aan wie de projectmedewerker ondersteuning biedt. 

De opdrachtgevers van de GTK zijn: Production Engineering en Maintenance afdelingen van de fabrieken in Eindhoven en Westerlo en de After Sales organisatie. Je komt te werken binnen de groep normalisatie en documentatie. Deze groep faciliteert het samenstellen en beheren van de Technische Constructie Dossiers. 

Functieomschrijving

Als Projectmedewerker Documentatie ondersteun je bij de opmaak en het beheer je de Technische Constructie Dossiers van gereedschappen.

·         Je classificeert een gereedschap in de systemen. Een classificatie bepaalt in hoge mate het onderhoudsregime en eigenaarschap van het ontwerp;

·         Valideert de gebouwde gereedschappen en machines;

·         Begeleidt de samenstelling van het TCD en beheert de toegevoegde documentatie;

·         Je stelt, in samenspraak met de betrokken afdelingen, de gebruikershandleidingen, de onderhoudshandleidingen en de slijtdelen en reservedelen lijsten op;

·         Beheert de toegepaste en de toe te passen normen. Je adviseert in de toepassing;

·         Beheert de TCD’s in verband met wijzigingen (Management of Change) voor de eigen als de ingekochte machines.

·         Deze taken worden allen in samenspraak met de stakeholders uitgevoerd, waarin jij een sturende rol hebt. Als Projectmedewerker documentatie rapporteer je aan de Manager Gereedschap-tekenkamer.


Eisen

·         Afgeronde Bachelor bijvoorbeeld richting procestechniek, technische bedrijfskunde of werktuigbouwkunde, een Juridische Bachelor met interesse in de techniek of afgeronde MBO opleiding met ruime ervaring in deze functie; 

·         Interesse in het interpreteren van de veiligheid van technische constructies en de afschermingen hiervan. 

·         Je hebt ervaring in het interpreteren van normen en richtlijnen voor toepassing in technische constructies. 

·         Ervaring in het mondeling en schriftelijk instrueren van medewerkers. 

·         Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden op alle niveaus in de Nederlandse taal. Duits is een pre.


Inlichtingen bij

Koen van Stigt 076-5487373

Solliciteren bij

Koen van Stigt 076-5487373