Lead Mechanical Engineer

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Onze opdrachtgever is een groot internationaal bedrijf dat is gespecialiseerd in oplossingen vinden voor hangbruggen, steigers, valbeveiliging en gevelonderhoud installaties. Zij zijn dan ook de marktleider als het aankomt op het innoveren op het gebied van de complexere bouwwerken. Hun motto is dan ook om iets dat vooraf onmogelijk lijkt, mogelijk te maken.

Functieomschrijving

In de functie van Mechanical Lead Engineer ben je verantwoordelijk voor het construeren van complete installatieconcepten voor gevel onderhoudsinstallaties d.m.v. het gebruiken van het 3D CAD systeem en FEM berekeningen. Uiteraard is de bedoeling dat er in teamverband word gebrainstormd over innovatieve oplossingen in de vorm van een machine om constructies te onderhouden. Daarnaast dien je regelmatig te schakelen met je engineersteam, om het hele technische dossier compleet te houden en hen up-to-date te houden. Verder sta jij centraal in het hele proces en schakel je veel met Sales Engineers, Project Engineers en Assemblage Monteurs en van externe opdrachtgevers. Buiten dit alles ben jij ook verantwoordelijk voor het verzorgen van een toegankelijke archivering en de oplevering van het technische constructie dossier. Dit alles samen maakt jou verantwoordelijk voor het concept van een gehele machine.

Eisen

  • HBO Werktuigbouwkunde opleiding
  • Enkele jaren relevante werkervaring
  • Beheersing van 3D engineering met Solid Edge is een pré
  • Uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal
  • Kennis van Femap en MathCad is een pré

Aanbod

Aan de juiste kandidaat wordt een uitdagende en afwisselende functie geboden binnen een professionele, hoogwaardig technische omgeving. Een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vanzelfsprekend.

Inlichtingen bij

Zie je jezelf terug in deze functie of heb je nog vragen? Stuur dan je CV naar d.hofman@trinamics.nl of bel naar 010-3072727 en vraag naar Dennis Hofman

Solliciteren bij

Dennis Hofman 06-22859400