Engineer Werktuigbouwkunde

Organisatie- en afdelingsomschrijving

De core business van onze opdrachtgever is het moderniseren en controleren van treinen. Deze organisatie heeft ruim 30 vestigingen en 3.000 werknemers over heel Nederland. Het bedrijf heeft de ambitie om uit te groeien tot Europa’s grootste onderhoudsbedrijf op gebied van treinen. Binnen de organisatie werken ze aan de best mogelijke dienstverlening voor hun klanten, omdat bijgedragen wil worden aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. 

Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn. Het belangrijkste doel is het technisch in topconditie houden van ons materieel. Met circa 3.300 medewerkers verspreid over meer dan 30 locaties in Nederland, is de organisatie uitgegroeid tot de partner voor (internationale) vervoerders en eigenaren van rollend materieel. Creativiteit en innovatief vermogen worden gestimuleerd. Innovatie betekent ook investeren in hightech werkplaatsen en de meest moderne outillage. Ze werken daarbij samen met treinfabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten.

Functieomschrijving

De eerste generatie VIRM-dubbeldekkers die begin jaren negentig van de vorige eeuw in dienst kwamen bij NS, rijden momenteel (bijna) volledig gemoderniseerd weer op het spoor. Er gaat nu gestart worden met de modernisering van de VIRM-dubbeldekkers generatie 2 en 3. Dit gaat om 45 treinstellen met 242 rijtuigen. Vanaf 2020 moeten de eerste gemoderniseerde treinen op het spoor gaan rijden. De modernisering loopt tot en met 2023

Daarom is onze klant op zoek naar nieuwe collega’s, van junior tot senior engineer niveau.

Moderniseren is een totaaltraject dat loopt van ontwerp tot aflevering en nazorg, waarbij veel verschillende partijen intensief samenwerken. Op basis van de wensen van de opdrachtgever en geldende wet en regelgeving wordt een ontwerp gemaakt. Hierin staat hoe de gemoderniseerde trein eruit gaat zien. Nadat dit ontwerp is uitgewerkt en getoetst is starten we met de daadwerkelijke ombouw. Na afloop van het moderniseringsproces kunnen reizigers weer jarenlang gebruik maken van een comfortabele, moderne en duurzame trein.

De afdeling Engineering speelt een belangrijke rol in de voorbereiding en uitvoering van de projecten. Binnen de projecten werken de engineers samen met collega’s uit de andere bedrijfsonderdelen van het bedrijf (o.a. Inkoop, Productie Engineering, Kwaliteit, Instandhouding, Logistiek) in multidisciplinaire Ontwerp en Bouw Teams (OBT’s). Deze OBT’s maken gebruik van de zogenoemde ‘Scrum-methodiek’. Zo functioneren zij als een multidisciplinair en zelfsturend team.

Dat vraagt naast ervaren en hoogopgeleide technische professionals ook het vermogen om goed te kunnen samenwerken, leveranciers te kunnen aansturen en een goed begrip te hebben van de klant. Hierbij wordt samengerwerkt met externe engineeringspartijen (co-designers) en leveranciers (co-makers). Engineering neemt daarbij altijd de rol aan van systeemeigenaar. De kennis en ervaring is aanwezig om de integratie van de verschillende systemen te borgen, zodat de klant uiteindelijk krijgt wat hij vraagt.

Om dit goed te begeleiden is de engineeringsafdeling onderverdeeld in zeven vakgroepen, bestaande uit constructeurs, junior engineers, engineers, senior engineer , project engineers en aangestuurd door een groepsleider.

 • Electra Comfort Systemen.
 • Electra Trein Systemen.
 • Interieur.
 • Casco, Exterieur & Pneumatiek.
 • Systemen en Kabelsupport
 • Configuratie Management, Requirements & Toelating.
 • Integratie Rijtuig- en Treinniveau.

Eisen

 • Minimaal een diploma HBO Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar.
 • Minimaal 1,5 jaar ervaring als engineer (voor de junior engineer rol en minimaal 5 jaar ervaring voor de senior engineer).
 • Ervaring met projectmatig werken in vergelijkbare project technische omgeving.
 • Proactief, resultaatgericht, kwaliteitsbewust en creatief in het bedenken van oplossingen.
 • Klantgericht, flexibel en in staat je goed uit te drukken naar verschillende groepen.

Aanbod

Kom jij het team van Trinamics versterken door jouw expertise in te zetten binnen deze uitdagende functie? Na een periode van detachering, en bij goed functioneren, treed je bij de opdrachtgever in vaste dienst. Bij Trinamics kun je een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten. Ook zijn er leuke extra's, zoals korting op zorgverzekering en aanbrengpremies.

Inlichtingen bij

Herken je jezelf in bovenstaande vacature of heb je nog aanvullende vragen? Stuur dan een mail met je CV + motivatiebrief naar t.van.der.linden@trinamics.nl en/of bel naar 010 - 307 27 27 en vraag naar Tom van der Linden.