Medior Projectmanager (Sustainable Mobility)

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Onze opdrachtgever is al jarenlang actief als kennispartner voor bedrijven in diverse vakgebieden zoals Ruimtevaart, Defensie, Veiligheid, Cyber Security, Semiconductor, Food, Leefomgevingen en Energie. Met meerdere vestingen in Nederland zijn zij uitgegroeid tot grote en invloedrijke speler op de Nederlandse markt. De afdeling Sustainable Transport and Logistics is op zoek naar een medior projectmanager ter versterking van het Sustainable Transport team.

Functieomschrijving

In het team draag je in je rol als projectmanager bij aan het verschonen en verduurzamen van voertuigen in zowel Nederland als Europa. Dit doe je door het opzetten, managen en soms meewerken aan meerdere tegelijk lopende onderzoeks- en advies projecten. De projecten gaan vaak over het reduceren van schadelijke en CO2 emissies van voertuigen in de praktijk.

Je hebt met de projectresultaten impact op de emissie-eisen die worden gesteld aan voertuigen die over 5 tot 10 jaar op de markt komen. De projecten hebben een omvang tussen de 15-250k euro, variëren van looptijd (van een maand tot een jaar), zijn vaak multidisciplinair en worden deels uitgevoerd met (internationale) partners. Daarnaast ben je lid van het projectleidersteam van de afdeling. Dit team zorgt voor de afstemming van capaciteit over projecten en is verantwoordelijk voor professionalisering van projectmanagement middels intervisie en het delen van ervaringen. Je hebt de inhoudelijke en/of procesmatige verantwoordelijkheid in belangrijke projecten voor onder andere de Nederlandse overheid, de Europese Commissie maar ook industriële partijen die actief zijn in de automotive sector. Ook het onderhouden van strategische klantrelaties en het genereren van nieuwe opdrachten vanuit je contacten met de klanten behoort tot je taken.

Eisen

  • Je beschikt over een afgeronde technische WO-opleiding of technische bachelor opleiding met minimaal 3 jaar werkervaring als project manager in een vergelijkbaar werkveld;
  • Je bent bekend (en getraind) in project/ontwikkelmethodieken zoals bijvoorbeeld IPMA of Prince2;
  • Je bent een echte teamspeler en hebt ervaring in het aansturen en motiveren van teams van specialisten en consultants in de rol van projectleider;
  • Je houdt van uitdagend werk dat iedere keer weer anders is;
  • Achtergrond in verbrandingsmotoren, uitlaatgasemissies, milieukunde of automotive in zijn algemeen is een pré;
  • Je bent pro-actief, beschikt over overtuigingskracht, je bent resultaat en oplossingsgericht;
  • Je bent communicatief vaardig en bent de Nederlandse en Engelse taal machtig in woord en geschrift.

Inlichtingen bij

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature of heb je nog aanvullende vragen? Stuur dan een e-mail met jouw CV naar m.van.lieshout@trinamics.nl en/of bel naar 010-3072727 en vraag naar Mathieu van Lieshout.

Solliciteren bij

Mathieu van Lieshout +31 (0)10 307 27 27