(Lead) Engineer Controls (HBO Elektrotechniek / Industriële Automatisering, regio Breda)

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Voor een van onze opdrachtgevers, actief in de machinebouw zijn wij opzoek naar een (Lead) Engineer Controls die de ambitie heeft om over een periode een team aan te sturen van 5 tot 10 man. 


Functieomschrijving

De Lead Engineer Controls ontwikkelt de operationele besturingsengineering van het project voor diverse producten. Hij stelt de technische concepten mede op voor de operationele besturingsengineering van het project. Vervolgens realiseert hij deze concepten (uitvoering, zowel intern als on site). Hij bewaakt de voortgang en de kwaliteit. De (Lead) Engineer Controls begeleid en stuur de software- en detailengineering aan, zowel intern als extern. Tot slot ondersteun hij de ontwikkeling van standaard besturingsconcepten en zorg hij voor het vastleggen en borgen van deze techniek


Je draagt zorg voor het opstellen en realiseren van de doelstellingen van het project.

Je ontwikkelt oplossingen t.b.v. klant specifieke vragen en het aanbieden van serviceprojecten voor wat betreft modificaties, upgrades, lijnverhuizingen etc.

Je bepaalt de functionele, technische en operationele specificaties van serviceprojecten.

Samen met Field Engineering verantwoordelijk voor de realisatie van het project.


Eisen

Een afgeronde opleiding HTS Elektrotechniek of Industriële Automatisering.

Minimaal 3 jaar ervaring met het ontwikkelen en inbedrijfstellen van complexe machines.

Je hebt kennis van Robot- of PLC software.

Je hebt ervaring met PLC’s (Siemens S7 en Tia Portal).

Ervaring met Allen Bradley, Eplan en/of servobesturing is een pré.

Je hebt een reisbereidheid van ongeveer 30%.

Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pré.


De (Lead) Engineer Controls is prima in staat om zijn eigen werk en het werk van engineers te plannen en te organiseren. Competenties die het profiel versterken zijn overtuigingskracht, vasthoudendheid, creativiteit en vindingrijkheid.

Aanbod

Aan de juiste kandidaat wordt een uitdagende en afwisselende functie geboden binnen een professionele, hoogwaardig technische omgeving. Een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vanzelfsprekend.

Inlichtingen bij

Victor Addotey 076-5487373 / V.addotey@trinamics.nl

Solliciteren bij

Ben je geïnteresseerd in deze functie en of heb je vragen hierover? Wees vrij om contact op te nemen met Victor Addotey op 076-5487373 en stuur je CV naar V.addotey@trinamics.nl