Customer Project Engineer

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Onze opdrachtgever is een machinebouwer in de omgeving van Breda. Men opereert wereldwijd en is in staat om keer op keer, op maat gemaakte, klant specifieke producten af te leveren.


Functieomschrijving

Als  Customer Project Engineer ben je de schakel tussen de klant en opdrachtgever. Je behandelt zowel technische als commerciële vraagstukken binnen het vakgebied Services en vertaalt deze naar passende aanbiedingen. Hiervoor beschik je over de juiste skills om er achter te komen wat de klant echt wil om zodoende de best passende oplossing te kunnen bieden. Dit kan gaan om onderhoud, modificaties, diensten en/of contracten. Binnen deze functie ben je verantwoordelijk van aanvraag tot opdracht. Je werkt daarom ook planmatig aan je eigen klantenkring en orderintake.

 

Taken

§  Je onderhoudt proactief contact met klanten, zowel bestaande als nieuwe, en werkt met ze samen om tot bijvoorbeeld een meerjarenplanning te komen.

§  Je beoordeelt klantvragen en opdrachten op commerciële en technische haalbaarheid en maakt de toegevoegde waarde inzichtelijk.

§  Je adviseert over producten, alternatieve mogelijkheden en diensten.

§  Je stelt een aanbiedingsstrategie per aanvraag op. Je verzamelt je informatie o.a. door het betrekken van technisch specialisten.

§  Je stelt offertes op, bespreekt de voorstellen inhoudelijk met de klant en onderhandelt binnen de gestelde marges om vervolgens middels een proactieve follow up hieruit orders te boeken. Vervolgens draag je de opdracht correct over aan de uitvoerende afdeling.

§  Het bespreken van de voorstellen met de klant en onderhandelen binnen de gestelde marges.

§  Het opzetten en beheren van commerciële voorstellen.

§  Het ontplooien van activiteiten om gestelde commerciële doelen te bereiken, zoals het bijhouden van de kennis van klanten, toeleveranciers en producten.

§  Het generen en/of uitwerken van verbetering- / wijzigingsvoorstellen.


Eisen

§  Afgeronde technische HBO opleiding (WTB, Elektrotechniek of vergelijkbaar).

§  Minimaal 3 jaar werkervaring op een soortgelijke functie op een service afdeling in de machinebouw.

§  Ervaring met calculeren en het opstellen van offertes en contracten.

§  Kennis van MS Office en ervaring met ERP pakketten.

§  Je hebt inzicht in de integratie en samenwerking van producten tot een werkend systeem

§  Je bent communicatief sterk, hebt een servicementaliteit, bent gewend met veel dingen tegelijk bezig te zijn en kunt dus goed organiseren en projectmatig werken. Je hebt aantoonbare commerciële ervaring en je vindt het leuk om internationaal te reizen.


Aanbod

Aan de juiste kandidaat wordt een uitdagende en afwisselende functie geboden binnen een professionele, hoogwaardig technische omgeving. Een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vanzelfsprekend.


Inlichtingen bij

Victor Addotey 076-5487373 / V.addotey@trinamics.nl

Solliciteren bij

Victor Addotey 076-5487373 / V.addotey@trinamics.nl