Technical Engineer

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Onze opdrachtgever is een internationale toeleverancier voor de hightech machinebouw en Aerospace. Met vestigingen in Nederland, Maleisië en India leveren wij aan OEM-ers over de hele wereld. Tot onze klantenkring behoren gerenommeerde bedrijven zoals o.a. ASML, Philips, Lockheed Martin, Airbus en Fokker. Wij hebben een sterk gerichte strategie op innovatie en techniek en zoeken dan ook medewerkers die telkens nieuwe grenzen opzoeken en kijken naar mogelijkheden, dit alles binnen een procesgerichte omgeving. Ondanks de omvang van inmiddels circa 550 medewerkers hebben we korte lijnen en een open cultuur.

Functieomschrijving

Als Technical engineer ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de meest efficiënte en effectieve productiemethodes. Je maakt kostprijscalculaties en technische voorbereidingen.

·         - Communiceert met klant t.a.v. de compleetheid van gegevens, de maakbaarheid van producten en de mogelijkheden tot kostenbesparingen in overleg met de Productie, Cost Engineer en Account Manager.

·         - Draagt zorg voor de juistheid en actualiteit van de gegevens zoals technische product documentatie, product data management.

·         - Bepaalt a.d.h.v. de order en offertegegevens de bewerkingsafloop inclusief alternatieve routings, kostprijzen en bewerkingstijden, leercurves en kostenreductiedoelstellingen en zorgt dat deze up to date blijven in het ERP-systeem.

·         - Analyseert afwijkingen op nacalculaties ten opzichte van de voorcalculatie en op basis daarvan initieert en voert de TE kostenreductie programma’s (productiviteitsverbetering en procesverbetering) uit en is in staat de financiële haalbaarheid van deze verbetering te bepalen.

·         - Adviseert de interne organisatie voor wat betreft het verbeteren van bewerkingsprocessen en bewerkingsmethodieken en/of speciale technische processen.

·         - Onderhoud relevante kosten (C) en technische (T) performance indicatoren (PI’s) zoals opgesteld door het Account Team en initieert acties indien nodig.

·         - Ondersteunt de Cost Engineer in het opstellen van kostprijscalculaties (stel- en cyclustijden, eenmalige kosten e.d.) ten behoeve van offertes.

Eisen

·         - Minimaal MBO/HBO-opleidingsniveau aangevuld met relevante en/of vakgerichte opleidingen/cursussen op het gebied van mechatronica.

·         - Minimaal 5 jaar werkervaring binnen een vergelijkbare technische functie.

·         - Uitgebreide en aantoonbare ervaring in een high tech productieomgeving.

·         - Communicatief sterk, goede klantgerichte houding, overtuigend en anticiperend vermogen.

Inlichtingen bij

Robin Aernoudts

r.aernoudts@trinamics.nl

040-4015200

Solliciteren bij

Robin Aernoudts

r.aernoudts@trinamics.nl

040-4015200