Mechanical Engineer in de regio Rotterdam

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Voor onze opdrachtgever, actief in de maritieme branche, zijn wij op zoek naar een Mechanical Layout Engineer. Het bedrijf is gevestigd in de regio Rotterdam en richt zich op de bouw van innovatieve schepen en geavanceerde apparatuur binnen de baggerindustrie. In deze branche is het bedrijf wereldwijd marktleider en ook is het een belangrijke speler op het gebied van complexe, op maat gebouwde offshore schepen. De organisatie is voortdurend bezig met het ontwikkelen van haar ontwerp- en bouwactiviteiten voor de gespecialiseerde maritieme sector.

Functieomschrijving

Als Mechanical Layout Engineer werk je als onderdeel van een team aan het ontwerpen van de technische onderdelen aan boord van schepen, waarbij je een voorlopige lay-out maakt voor onderdelen, zoals het motorcompartiment en de pompkamer. We zijn op zoek naar innovatieve mensen die meer willen dan alleen het bouwen van een schip.

In deze rol zullen jouw werkzaamheden ook uit de volgende zaken bestaan:

  •  Ontwikkelen en invullen van indelingen in een 3D-toepassing (Cadmatic), rekening houdend met voorschriften, serviceruimten, onderhoud en verschillende componenten;
  • 3D-routing van alle leidingsystemen, kabelbanen en ventilatiekanalen;
  • Modelleren en ontwikkelen van de noodzakelijke basis voor de componenten;
  • Alle andere gebruikelijke activiteiten, zoals flexibele uitlaatpijpen.

Eisen

Om in aanmerking te komen voor de functie van Mechanical Layout Engineer, moet u het volgende hebben:

  •  Een HBO-opleiding richting werktuigbouwkunde (WTB);
  • Minimaal drie jaar praktische ervaring met 3D-routing en scheepsinstallaties;
  • Het vermogen om in een team te werken en je eigen initiatieven te ontwikkelen;
  • Ervaring met 3D CAD-systemen is een pre (NUPAS/Cadmatic);
  • Uitstekende communicatievaardigheden in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Goede communicatievaardigheden in het Nederlands, of bereidheid om dit te leren;

Inlichtingen bij

Kom jij het team van Trinamics versterken door jouw expertise in te zetten binnen deze uitdagende functie? Na een periode van detachering, en bij goed functioneren, treed je bij de opdrachtgever in vaste dienst. Bij Trinamics kun je een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten. Ook zijn er leuke extra's, zoals korting op zorgverzekering en aanbrengpremies.

Solliciteren bij

Herken je jezelf in bovenstaande vacature of heb je nog aanvullende vragen? Stuur dan een mail met je CV + motivatiebrief naar t.van.der.linden@trinamics.nl en/of bel naar 010 - 307 27 27 en vraag naar Tom van der Linden.