Designer Elektromechanica

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Waar kom je te werken als Designer Elektromechanica? Onze opdrachtgever is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met zestien werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2800 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Functieomschrijving

Als Designer vind je het een uitdaging om aan het begin te staan van het ontwerp van elektrotechnische / elektromechanische modules / machines voor onze opdrachtgevers. Je maakt onderdeel uit van het Elektromechanica team binnen de afdeling Design & Engineering en participeert in een intern projectteam. Dat wil zeggen dat je de link bent tussen de projectleider, architect en overige teamleden. Samen met nog ongeveer 35 collega designers ben je verantwoordelijk voor het elektromechanische gedeelte van de oplossing die we voor en in samenspraak met onze klanten produceren. Je onderhoudt contact met de klanten in het kader van opdrachten en bent regelmatig actief aan het werk bij de klant in huis. Door het stellen van de juiste vragen krijg je de klantwensen boven tafel zodat we een oplossing kunnen produceren die maximaal aansluit bij de klantbehoefte. In deze functie werk je ook samen met het Mechanical en Embedded System team.

Tot je taken behoren verder:

 • het samen met de klant opstellen en reviewen van specificaties van modules
 • de door de externe of interne klant aangeleverde gegevens omzetten in 3D modellen en productietekeningen;
 • het zelfstandig ontwerpen, implementeren, testen en documenteren van hardware (elektrotechnisch / elektromechanisch) waarbij je gebruik maakt van state-of-the-art methoden;
 • ontwikkelen van test- en hulpmiddelen;
 • assisteren bij het in productie nemen van de ontwikkelde producten;
 • opstellen en bewaken van planningen;
 • onderhouden van contacten met klanten al dan niet gericht op een lopend project en het uitbreiden van het klantennetwerk
 • overdragen van kennis en opgedane ervaring aan collega's.

Eisen

Allereerst ben je communicatief en sociaalvaardig. Je weet zowel met je collega’s, leveranciers en klanten goede contacten te onderhouden en weet wat er speelt bij de verschillende partijen. Om zaken helder te krijgen ben je in staat goed te luisteren en door te vragen zodat je over de juiste informatie beschikt. Daarnaast heb je een brede interesse en ervaring in de techniek op mechanisch gebied, maar ook affiniteit met het ontwerpen van elektronische systemen. Het is voor jou dan ook vanzelfsprekend dat je bij blijft in de ontwikkelingen van je vakgebied. Je bent in staat om in teamverband te werken maar ook zelfstandig kun je je functie prima vervullen. Het spreekt voor zich dat je netjes en accuraat bent in je werk en dat je ontwerpen zo optimaal mogelijk en nauwkeurig gemaakt zijn.

Verder vragen we:

 • een HBO of Universitaire opleiding in de richting Elektrotechniek, Elektromechanica of Mechatronica;
 • relevante werkervaring in een functie zoals bijvoorbeeld ontwerper, engineer of constructeur;
 • goede kennis en ervaring met MS Office Word en Excel;
 • ervaring met Siemens NX of een ander 3D ontwerppakket is een pré;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • bereid om op locatie bij de klant je werkzaamheden te verrichten;
 • fulltime beschikbaar;

Aanbod

 Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er, afhankelijk van je ambities, voldoende doorgroeimogelijkheden.

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

Inlichtingen bij

Dani Jankovic 040-4015200

Solliciteren bij

Dani Jankovic 040-4015200