Product Innovation Engineer

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Onze klant, die internationaal opereert, heeft 2 vestigingen in het Westland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen, vervaardigen en verkopen van zowel foliesystemen voor foliekassen als voor aluminium dek- en gevelsystemen voor de glastuinbouw. Onze klant is een sterk preseterende organisatie in een zeer sterke groeimarkt en ze investeren momenteel nadrukkelijk in de groei en ontwikkeling van het bedrijf. Voor het behalen van de groeidoelstellingen en de realisatie  van de andere doelen, spelen de Product Innovation Engineers een zeer belangrijke rol. 

Functieomschrijving

Als Product Innovation Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, optimaliseren en technisch beheren van alle kasdekproducten en –systemen. Bij de nieuwe en complexere systemen maak je vanuit technische expertise keuzes in het aan de klant aan te bieden systeem o.b.v. haalbaarheid en wenselijkheid. Hierbij draag je ook bij aan het uitvoeren van kostberekeningen. Verder maakt je ontwerptekeningen (3D), productietekeningen, systeemtekeningen en samenstelling-tekeningen (allen 2D), alsmede bouwtekeningen (2D) en bouwboeken voor de klant. Waar nodig draag je ook bij aan het maken van constructieve berekeningen. Verdere taken die bij deze functie horen zijn:

  • Deelnemen aan Business Development projecten;
  • Bij vragen en/of klachten treed je op als expert partner met als doel om tot een optimale klantbeleving te komen;
  • Je signaleert verbetermogelijkheden en levert een actieve bijdrage aan het doorvoeren van gewenste verbeteringen
  • Waar nodig ondersteun je de Project Engineer

Eisen

  • Afgeronde technische HBO opleiding;
  • Je hebt ruime kennis en ervaring in AutoCad-tekenen (AutoCad 2D en Inventor 3D);
  • Je kunt goed conceptueel denken en hebt een sterk analytisch vermogen en technisch- en cijfermatig inzicht;

Aanbod

Kom jij het team van Trinamics versterken door jouw technische expertise in te zetten bij één van onze opdrachtgevers? Na een periode van detachering en bij goed functioneren treed je bij hen in vaste dienst. Bij Trinamics kun je een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten.

Inlichtingen bij

Herken je jezelf in bovenstaande vacature of heb je nog aanvullende vragen? Stuur dan een mail met je CV + motivatiebrief naar t.van.der.linden@trinamics.nl en/of bel naar 010 307 27 27 en vraag naar Tom van der Linden.