Sales Consultant in de IT Branche

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Voor onze opdrachtgever, zijn wij op zoek naar een Sales Consultant. Het bedrijf is gevestigd in de regio Rotterdam en richt zich op het toegankelijk maken van technische documentatie, door het te veranderen in informatie. Het bedrijf heeft hiervoor een systeem ontwikkeld dat als het ware een spin in het web is, als het gaat over koppelen met andere (klant-) systemen en ook een Document Management Systeem.

Functieomschrijving

Het opvolgen en onderhouden van contact met de klanten is een van de belangrijkste taken binnen deze functie. Je komt te werken in een klein en enthousiast team. Dat betekent dat jouw input van direct belang gaat zijn, zowel voor de klant, maar zeker ook voor het team. Het is aan jouw de taak om de klanten te begeleiden tijdens de eerste stappen binnen het aangeschafte product. Hierbij gaat het erom dat je ze meeneemt in de te nemen stappen om snel en eenvoudig te komen tot de waardevolle Big Data.

Verdere taken die hierbij komen kijken zijn: 

  • Opvolgen en onderhouden van contact met bestaande klanten
  • Nieuwe klanten benaderen en begeleiden tijdens het verkoopproces
  • Offertes opstellen en opvolgen
  • Projecten monitoren
  • After sales uitvoeren

Eisen

Het onderhouden van persoonlijk contact met klanten en uiteraard het verkopen zit je in het bloed, met andere woorden klanten benaderen en ondersteunen. Kwalificaties die wij hiervoor vragen zijn:

  • Afgeronde HBO opleiding, commerciële richting;
  • Uitstekende communicatieve, sociale en commerciële vaardigheden;
  • Oplossings- en resultaatgericht;
  • 1 tot 3 jaren B2B sales ervaring.

Aanbod

Kom jij het team van Trinamics versterken door jouw expertise in te zetten binnen deze uitdagende functie? Na een periode van detachering, en bij goed functioneren, treed je bij de opdrachtgever in vaste dienst. Bij Trinamics kun je een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten. Ook zijn er leuke extra's, zoals korting op zorgverzekering en aanbrengpremies.

Inlichtingen bij

Herken je jezelf in bovenstaande vacature of heb je nog aanvullende vragen? Stuur dan een mail met je CV + motivatiebrief naar t.van.der.linden@trinamics.nl en/of bel naar 010 - 307 27 27 en vraag naar Tom van der Linden.