Hoofd Customer Service

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Een snelgroeiende en internationale high-tech machinebouwer met de Nederlandse vestiging in  de regio Noord-Limburg. Op deze vestiging zijn zo’n 140 mensen werkzaam.


Functieomschrijving

Als Hoofd Customer Service ben jij verantwoordelijk voor het organiseren, managen en ontwikkelen van de customer support afdeling. In deze functie zal je de visie voor de afdeling verder ontwikkelen en uitvoeren op basis van de doelstellingen van de organisatie. Je doel is ter verdere verbetering van de afdeling, waardoor het efficiënter en effectiever is ingericht. Je ontwikkelt en voert procedures uit om voor voortdurende verbeteringen te zorgen. Verder ben jij verantwoordelijk dat de wensen van de klant in actieplannen worden vertaald en zorg je ervoor dat deze met succes worden uitgevoerd. 


Eisen

Afgeronde WO of HBO diploma met WO werk- en denkniveau;

Minimaal 5 jaar managementervaring bij een customer support afdeling;

Ervaring in het initiëren en realiseren van verbeterprojecten;

Ervaring in een hightech omgeving is een pré;

Pro-actief, communicatief en doorzetter;

Bereid om wereldwijd te reizen voor ongeveer 20% of meer;

Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels


Aanbod

Kom jij het team van Trinamics versterken door jouw technische expertise in te zetten bij één van onze opdrachtgevers? Na een periode van detachering en bij goed functioneren treed je bij hen in vaste dienst. Bij Trinamics kun je een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten. Ook zijn er leuke extra's, zoals korting op zorgverzekering en aanbrengpremies.

Inlichtingen bij

Herken je jezelf in bovenstaande vacature of heb je nog aanvullende vragen? Stuur dan een mail met je CV + motivatiebrief naar r.terwint@trinamics.nl en/of bel naar 076 548 73 73 en vraag naar Remco Terwint.