Gezocht: Cost Estimator

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Als Cost estimator ben je in staat de technische concepten kan vertalen in financiële consequenties. De afdeling Cost Estimation is onderdeel van Control Product Development en verantwoordelijk voor de inschatting van de kostprijs en de investeringen voor de ontwikkelingsprojecten binnen Product Development. Hierbij wordt nauw samengewerkt met afdelingen zoals Product Development, Inkoop, Product Planning en Production Engineering. Door het opstellen van een projectbegroting, cost targets en het maken van rentabiliteitsberekeningen wordt financiële invulling gegeven aan de projectvoorstellen. 

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor het bepalen van de kostprijs met de bijbehorende investeringen voor de ontwikkelingsprojecten binnen Product Development. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de ontwikkeling van een nieuwe motor of nieuwe voertuigen. Je werkt samen met een team van Cost Estimators om het inzicht in de Cost Drivers te verschaffen.Daarnaast werk je in multidisciplinaire teams met Product Planning, Product Development, Inkoop en Operations, waarbij jouw rapportages de basis vormen voor besluitvorming binnen de projecten op technische en financiële haalbaarheid. 

Eisen

• HBO of Academisch niveau, bijv. Autotechniek of Technische Bedrijfskunde of WTB met een sterke financiële affiniteit. 
• Minimaal 5 jaar werkervaring in een technische omgeving, bijvoorbeeld als Product Engineer of Production Engineer. 
• Consistent en accuraat en in staat om complexe data te structureren en te vertalen naar een helder verhaal vanuit verschillende invalshoeken. 
• Jij bent een structuurdenker die evenwichtig kan functioneren in een zeer dynamische omgeving die een grote mate van flexibiliteit vraagt. 
• Goede beheersing van de Engelse en Duitse taal en MS Office (Excel en PowerPoint)


Inlichtingen bij

Herken je jezelf in bovenstaande vacaturetekst of heb je wellicht nog aanvullende vragen? Stuur dan een mail met je CV + motivatiebrief naar k.van.stigt@trinamics.nl  of bel (0031) 076-5487373 en vraag naar Koen van Stigt.


Solliciteren bij

Koen van Stigt 076-5487373