Senior Product Engineer

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Onze klant is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productverbetering, assemblage en onderhoud van hoogwaardige functionele modules en subsystemen binnen o.a. de halfgeleiderindustrie, luchtvaartindustrie en medische sector. De afdeling bestaat uit een team van hoogopgeleide en ervaren specialisten die verantwoordelijk zijn voor de technologische innovatie binnen de organisatie. De afdeling is belast met het productierijp maken en begeleiden van nieuwe producten voor fabricage. Ter versterking van het team zijn wij op zoek naar kandidaten die zich op dit vlak verder willen ontwikkelen in de functie van NPI Product Engineer. 

Functieomschrijving

Als (Senior) Product Engineer functioneer je als de technische interface tussen klant en organisatie. Je bent o.a. verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe producten met oog op reductie van time-to-market.  Onderhoud van product requirements, design records en bijbehorende validatie plannen en het onderhouden en doorvoeren van productwijzigingen behoren tot je primaire takenpakket. Je hebt veelvuldig contact met diverse stakeholders binnen de organisatie en je ondersteunt en adviseert collega/jonge product engineers in de uitvoering van hun werk. Verder ben je in staat om deel te nemen en eventueel leiding te geven aan multidisciplinaire projectteams.

Belangrijke taken:

 • Schematic design and board layout voor zowel PCBs als keramische dragers.
 • Vertalen van klanten wensen en/of hun bestaande producten naar productie capaciteiten door co-ontwikkeling, design for manufacturing advies en het borgen van product kwaliteit.
 • Ontwerpen (E-CAD/M-CAD/SW) van specifieke software/tooling t.b.v. produceren, assemblage en testen van de finale producten.
 • Product Life Cycle Management: van nieuwe product introducties t/m bestaande platforms;, productverbetering/-redesign/-optimalisatie.

Eisen

 • HBO/WO niveau in een technische richting, bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Technische Natuurkunde of Elektronica/Elektrotechniek
 • Minimaal 5 jaar hands-on ervaring (product) engineer in een internationale complexe (productie)omgeving.
 • Kennis van product- en procesoptimalisatie methodes zoals DfX, FMEA, 8D, CTQ, PPAP, Lean manufacturing.
 • Aantoonbare ervaring met (technisch) projectbegeleiding van multidisciplinaire teams; certificering PM is een pré.
 • Interesse in halfgeleiders/elektronica/photonica.
 • Kennis van kwaliteitsstandaarden (medical, automotive, ISO).
 • Ervaring met ERP-systeem en Office-pakket
 • Goede beheersing heeft van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Duits is een pré.
 • Flexibel, open-mind, enthousiast. 

Aanbod

Kom jij het team van Trinamics versterken door jouw technische expertise in te zetten bij één van onze opdrachtgevers? Na een periode van detachering en bij goed functioneren treed je bij hen in vaste dienst. Bij Trinamics kun je een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten. Ook zijn er leuke extra's, zoals korting op zorgverzekering en aanbrengpremies.

Inlichtingen bij

Herken je jezelf in bovenstaande vacature of heb je nog aanvullende vragen? Stuur dan een mail met je CV + motivatiebrief naar p.claassen@trinamics.nl en/of bel naar 040 401 52 00 en vraag naar Philippe Claassen. 

Solliciteren bij

Philippe Claassen p.claassen@trinamics.nl / 040 - 401 52 00