Sales Engineer Noord-Oost Nederland

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Je komt terecht in een dynamische en multiculturele omgeving waarin de corebusiness bestaat uit de productie en levering van complete meetoplossingen voor industriële procesinstrumentatie. De expertise is uniek in de wereld, dit geldt voor de standaardproducten als het geleverde maatwerk. Onze klant heeft naast een aantal vestigingen in Nederland, nog vestigingen in 11 andere landen. Het bedrijf is verder in totaal in 55 landen actief met sales-agentschappen.

Op de locatie van de betreffende vacature werken ruim 400 man. Onze klant concentreert zich niet alleen op de toepassing van de fysica, mechanica en elektronica (hardware én software) maar ook op het ontwikkelen van kennis. Onze klant is actief in een nichemarkt. Hierdoor heeft het de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Het bedrijf is zeer internationaal gericht en er heerst een open en informele werksfeer.

Functieomschrijving

Het hele projectteam draagt zorg voor het behalen van de gestelde doelstellingen. Je treedt op als bemiddelaar en ambassadeur, dit wil zeggen; je hebt langdurig en intensief contact met jouw klanten. Deze relatie bouw jij graag verder uit. Uiteraard vergt dit een goede balans tussen geduld en durf.

Je bent veelvuldig bij klanten op locatie om de wensen te inventariseren om deze uiteindelijk te kunnen vertalen naar een order.

Daarnaast ben je ongeveer eens in de maand op de productielocatie in Dordrecht om voortgang te bespreken. Het zal er op neerkomen dat je voornamelijk vanuit je auto werkt aangezien je veel op pad bent. Dit vergt een zekere mate van flexibiliteit en natuurlijk zelfstandigheid.

Je werkt nauw samen met de binnendienst om de aanvragenprocessen goed te kunnen dirigeren. Daarnaast zorg je voor tijdige en juiste aanlevering van totale de projectdocumentatie. Gedurende dit proces herken je de valkuilen en weet deze zelfstandig het hoofd te bieden.

Verder werk je uiteraard gestructureerd en ben je een organisatorisch kanon!

Eisen

• Een technische opleiding op minimaal HBO niveau richting Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Natuurkunde, Chemische Technologie of vergelijkbaar;

• Je hebt tenminste 3 jaar ervaring binnen een soortgelijke functie in een technische productie omgeving;

• Je bent bekend met meet- en regeltechniek (flow- en niveaumeters);

• Je bent een zelfstartende commerciële go-getter;

• Je communiceert duidelijk en gemakkelijk op verschillende niveaus, zowel intern als extern;

• Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en schrift, daarnaast het liefst ook nog een beetje Duits;

• Je bent woonachtig in de regio Noord-Oost Nederland.


Kernwoorden voor deze functie: Pro-actief, Creatief, Flexibel, Klantgericht, Kritisch, Oordeelsvorming, Omgaan met details, Plannen en organiseren, Onderhandelen, WTB, Elektro, Kalibratie, Meetoplossingen, Piping, Flow, Meters, Offertes, Customer, Support, Sales.

Aanbod

Kom jij het team van Trinamics versterken door jouw technische expertise in te zetten bij één van onze opdrachtgevers? Na een periode van detachering en bij goed functioneren treed je bij hen in vaste dienst. Bij Trinamics kun je een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten. Ook zijn er leuke extra's, zoals korting op zorgverzekering en aanbrengpremies

Inlichtingen bij

Tycho Gijsberts +31 (0)76-548 73 73

Solliciteren bij

Tycho Gijsberts +31 (0)76-548 73 73