Sales Engineer (Inside) Projecten

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Je komt terecht in een dynamische en multiculturele omgeving waarin de corebusiness bestaat uit de productie en levering van complete meetoplossingen voor industriële procesinstrumentatie. De expertise is uniek in de wereld, dit geldt voor de standaardproducten als het geleverde maatwerk. Onze klant heeft naast een aantal vestigingen in Nederland, nog vestigingen in 11 andere landen. Het bedrijf is verder in totaal in 55 landen actief met sales-agentschappen.

Op de locatie van de betreffende vacature werken ruim 400 man. Onze klant concentreert zich niet alleen op de toepassing van de fysica, mechanica en elektronica (hardware én software) maar ook op het ontwikkelen van kennis. Onze klant is actief in een nichemarkt. Hierdoor heeft het de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Het bedrijf is zeer internationaal gericht en er heerst een open en informele werksfeer.

Functieomschrijving

Het hele projectteam draagt zorg voor het behalen van de gestelde doelstellingen. Je treedt op als bemiddelaar, dit wil zeggen; je hebt langdurig en intensief contact met jouw klanten. Uiteraard vergt dit een goede balans tussen geduld en durf.

Via de telefoon en via de mail behandel je klantvragen met betrekking tot orders en gevraagde service. Deze behandel je correct en tijdig.

Bij het binnenkomen van de orders bepaal je de prijs en bewaak je de marges op de producten. Je werkt nauw samen met andere afdelingen om de aanvragen goed te kunnen administreren. Daarnaast zorg je voor tijdige en juiste aanlevering van totale de projectdocumentatie. Gedurende dit proces herken je de valkuilen en weet deze zelfstandig het hoofd te bieden.

Verder werk je uiteraard gestructureerd en ben je een organisatorisch kanon!

Eisen

• Een technische opleiding op minimaal HBO niveau richting Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Natuurkunde, Chemische Technologie of vergelijkbaar;

• Je hebt tenminste 3 jaar ervaring binnen een soortgelijke functie in een technische productie omgeving;

• Je bent bekend met meet- en regeltechniek;

• Je bent een commerciële go-getter, die zowel in teamverband als zelfstandig goed uit de voeten kan;

• Je communiceert duidelijk en gemakkelijk op verschillende niveaus, zowel intern als extern;

• Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en schrift, daarnaast het liefst ook nog een beetje Duits.


Kernwoorden voor deze functie: Pro-actief, Creatief, Flexibel, Klantgericht, Kritisch, Oordeelsvorming, Omgaan met details, Plannen en organiseren, Onderhandelen, WTB, Elektro, Kalibratie, Meetoplossingen, Piping, Flow, Meters, Offertes, Customer, Support, Sales.

Aanbod

Kom jij het team van Trinamics versterken door jouw technische expertise in te zetten bij één van onze opdrachtgevers? Na een periode van detachering en bij goed functioneren treed je bij hen in vaste dienst. Bij Trinamics kun je een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten. Ook zijn er leuke extra's, zoals korting op zorgverzekering en aanbrengpremies

Inlichtingen bij

Tycho Gijsberts +31 (0)76-548 73 73

Solliciteren bij

Tycho Gijsberts +31 (0)76-548 73 73