Technical Product Support Engineer

Organisatie- en afdelingsomschrijving

Je komt terecht in een dynamische en multiculturele omgeving waarin de corebusiness bestaat uit de productie en levering van complete meetoplossingen voor industriële procesinstrumentatie. De expertise is uniek in de wereld, dit geldt voor de standaardproducten als het geleverde maatwerk. Onze klant heeft naast een aantal vestigingen in Nederland, nog vestigingen in 11 andere landen. Het bedrijf is verder in totaal in 55 landen actief met sales-agentschappen.

Op de locatie van de betreffende vacature werken ruim 400 man. Onze klant concentreert zich niet alleen op de toepassing van de fysica, mechanica en elektronica (hardware én software) maar ook op het ontwikkelen van kennis. Onze klant is actief in een nichemarkt. Hierdoor heeft het de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Het bedrijf is zeer internationaal gericht en er heerst een open en informele werksfeer.

Functieomschrijving

Als Technical Product Support Engineer werk je op de afdeling Product Support. Jouw werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen van de sales afdeling waarbij je technische vragen, applicatievragen en offertes voorgeschoteld krijgt. Je houdt daarnaast de marktontwikkelingen nauw in de gaten om mogelijke kansen te ontdekken. De vragen die je krijgt komen via telefoon of mail bij jou binnen. Met jouw inlevingsvermogen en klantgerichtheid kom je erachter wat er werkelijk gevraagd wordt en dit noteer je in het ERP-systeem en andere systemen bij de invoering van nieuwe producten. Bij custos-built producten beoordeel en begeleid je de aanvragen in goede banen. Bij deze functie rapporteer je aan jouw manager.

Eisen

• Een technische opleiding op minimaal HBO niveau richting Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of vergelijkbaar;

• Je hebt tenminste 3 jaar ervaring binnen een soortgelijke functie in een technische productie omgeving;

• Ervaring met meetinstrumenten is een pré;

• Je communiceert duidelijk en gemakkelijk op verschillende niveaus, zowel intern als extern;

• Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en schrift, daarnaast het liefst ook nog een beetje Duits.


Kernwoorden voor deze functie: stressbestendig, oplossings- én klantgericht, gedreven, collegiaal en zelfstandig. Automation, WTB, Elektro, kalibratie, meetoplossingen, piping, flow, meters, offertes, customer, support, sales.


Aanbod

Kom jij het team van Trinamics versterken door jouw technische expertise in te zetten bij één van onze opdrachtgevers? Na een periode van detachering en bij goed functioneren treed je bij hen in vaste dienst. Bij Trinamics kun je een passend salaris, toekomstperspectief en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten. Ook zijn er leuke extra's, zoals korting op zorgverzekering en aanbrengpremies.

Inlichtingen bij

Tycho Gijsberts +31 (0)76-548 73 73

Solliciteren bij

Tycho Gijsberts +31 (0)76-548 73 73